Fotografija: Foto: MojPortal.hr, Facebook
Galerija
Foto: MojPortal.hr, Facebook

Na bjelovarskim Dolinama krenula izgradanja sortirnice otpada vrijedne 45 milijuna kn

Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Dolinama trebalo bi biti gotovo do listopada ove godine. Čak 37 milijuna stiže iz Europske unijeBJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio se na društvenim mrežama kako su napokon krenuli radovi na jednom od najmodernijih sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. Naravno, mislio je na izgradnju sortirnice na bjelovarskim Dolinama.

Gradonačelnik se na društvenim mrežama pohvalio fotografijom na kojoj se vide radovi na izgradnji sortirnice na Dolinama/Foto: Facebook Dario Hrebak
Gradonačelnik se na društvenim mrežama pohvalio fotografijom na kojoj se vide radovi na izgradnji sortirnice na Dolinama/Foto: Facebook Dario Hrebak

Podsjetimo, izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Dolinama trebalo bi biti gotovo do listopada ove godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 45 milijuna kuna, od kojih je čak 37 milijuna financirano sredstvima Europske unije, a tu je i učešće Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU vrijedno još tri milijuna kuna.

Najmoderniji sustav u Hrvatskoj

-Vjerujem da će po završetku ovog projekta te nekoliko pratećih, poput izgradnje kompostane, Bjelovar imati najmoderniji sustav gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. Slobodno možemo reći da ćemo postati reciklažni centar, koji će riješiti problem ne samo našeg grada, već i 60 ili 70 posto naše županije. Naime, uz Bjelovar, sortirnicu će koristiti i grad Daruvar te općine Dežanovac, Đulovac, Kapela, Končanica, Nova Rača, Rovišće, Severin, Sirač, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na predstavljanju projekta u prosincu 2021. godine te dodao da su ukupna ulaganja u sustav gospodarenja otpada vrijedna oko 100 milijuna kuna.