Fotografija: Nova kupališna sezona je pred vratima/Foto: Davor Kirin, Bjelovarski plivački klub, Štefan Brajković
Galerija
Nova kupališna sezona je pred vratima/Foto: Davor Kirin, Bjelovarski plivački klub, Štefan Brajković

Na bazenima u BBŽ-u traju posljednje pripreme za novu sezonu, većina diže cijene ulaznica

Na bjelovarskim bazenima proširuje se terasa kafića, a bogatija ugostiteljska ponuda sprema se i u Šandrovcu gdje će bazen čistiti robotNova sezona na većini županijskih kupališta još nije započela, a datumi otvaranja bazena ovisit će o vremenskim prilikama. Gledati u nebo prestali su tek u daruvarskom Termalnom vodenom parku „Aquae Balissae“ gdje su unutarnji i vanjski bazeni otvoreni prije tjedan dana, a poznat je jedino još točan datum otvaranja Bazena Bjelovar.

Daruvarski TVP je već otvorio vrata/TVP Daruvar
Daruvarski TVP je već otvorio vrata/TVP Daruvar

-Vrata za kupače otvaramo točno u podne 14. lipnja, a tog će dana, kako je i red, kupanje za sve biti besplatno. Trenutno su u tijeku završni radovi na uređenju. Riječ je o redovnom održavanju i provjerama uoči početka nove sezone – otkriva Marko Mihalinec, šef Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima.

Brojne aktivnosti

Osim što se bazeni polako pripremaju za punjenje te se uređuje okoliš, u tijeku je i proširenje terase ugostiteljskog objekta u sklopu bazenskog kompleksa, što će također razveseliti brojne kupače. U planu su i brojne organizirane aktivnosti, poput škole plivanja i vaterpola, a o upisima i treninzima javnost će biti informirana putem društvenih mreža Bazena i Bjelovarskog plivačkog kluba.

Na bjelovarskim bazenima i ove godine u planu su brojne sportske aktivnosti/Foto: Bjelovarski plivački klub
Na bjelovarskim bazenima i ove godine u planu su brojne sportske aktivnosti/Foto: Bjelovarski plivački klub

Točan datum otvaranja bazena u Šandrovcu još nije poznat, no tamošnji načelnik Dario Halauš kaže kako će sve biti spremno najkasnije do 15. lipnja. I ondje se ovih dana proširuje i uređuje ugostiteljski objekt.

U Šandrovcu goste ovoga ljeta očekuje bogata ugostiteljska ponuda/Foto: Štefan Brajković
U Šandrovcu goste ovoga ljeta očekuje bogata ugostiteljska ponuda/Foto: Štefan Brajković

-Povećali smo prostor za priprema hrane tako da će ovoga ljeta ponuda biti puno bogatija. Uz roštilj, postavili smo i peć za pizzu, uveli plin jer se do sada radilo na struju, što se nije pokazalo kao najbolja opcija. Drago nam je što će naši gosti sada na bazenima moći pojesti pravi ručak – kaže načelnik Halauš.

Redovne investicije

Dodaje kako je u tijeku i uređenje okoliša i samog bazena koji će ovoga ljeta čistiti – robot.

-Riječ je o posebnom uređaju kojim ćemo čistiti dno bazena. Uoči svake sezone imamo veću investiciju i nastojimo nešto poboljšati na prostoru bazena. Prije dvije godine uredili smo igralište, lani smo obnovili sustav za pročišćavanje vode u bazenu, a ove godine smo naručili robota – kaže Halauš.

I na prvom hrvatskom biološkom kupalištu u Čazmi teku pripreme za novu sezonu, no datum otvaranja bazena još nije poznat, doznajemo tek kako će najkasnije do kraja lipnja sve biti spremno za kupače.

Čazmansko biološko kupališta vrata otvara do kraja mjeseca/Foto: Grad Čazma, Davor Kirin
Čazmansko biološko kupališta vrata otvara do kraja mjeseca/Foto: Grad Čazma, Davor Kirin

Krajnji rok za otvaranje bazena u Velikom Grđevcu je pak 14. lipnja, kaže tamošnji načelnik Tomislav Pavlečić.

-Trenutno obavljamo sitne popravke i uređujemo okoliš, a u ponudi ćemo i ove godine imati sve ono na što su naši gosti već navikli. Mogu i dalje računati na dobru ugostiteljsku ponudu te mnoštvo sportskih sadržaja – kaže Pavlečić.

Sezona uskoro starta i u Velikom Grđevcu/Foto: SRC Veliki Grđevac
Sezona uskoro starta i u Velikom Grđevcu/Foto: SRC Veliki Grđevac

Nove cijene ulaznica

Bogatom i zanimljivom ponudom na svim županijskim bazenima kupači bi i ove sezone trebali biti zadovoljni, a ono što ih neće oduševiti jest činjenica da će većina kupališta podignuti cijene ulaznica. Većina dnevnih karata ovoga ljeta bit će skuplja za pola eura. U Bjelovaru će tako djeca kupanje plaćati 2,5 eura, odrasli 3,5, dok je ulaz za djecu do pet godina besplatan. U Velikom Grđevcu je ulaz besplatan za mališane do 7 godina starosti, oni do 15 godina plaćat će dnevnu ulaznicu 3, a odrasli 4 eura. Tri sata kupanja na daruvarskom TVP odrasle će pak stajati 10 eura, dok će Daruvarčani, zahvaljujući subvenciji Grada Daruvara ulaz platiti samo pet eura. Studenti, umirovljenici i branitelji kartu će pak plaćati osam, odnosno četiri eura uz subvenciju. Hoće li poskupjeti cijene ulaznica u Čazmi i Šandrovcu, još uvijek nije poznato.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!