Fotografija: Jučer je sve pripremljeno za Ivanjski krijes/Foto: Compas
Galerija
Jučer je sve pripremljeno za Ivanjski krijes/Foto: Compas

Mmmmm... Dođite danas u Dobrovac na Festival janjetine, a navečer se pali Ivanjski krijes

I ove nas godine očekuje se bogat i zanimljiv program jer se u sklopu Ivanjskih krijesova održava i drugi po redu Festival janjetine koji će okupiti brojne gastronomske zaljubljenikeOve subote, 25. lipnja u organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja LIDO, a pod pokroviteljstvom Grada Lipika, održat će se tradicionalni Ivanjski krijesovi na igralištu NK Dobrovca.

I ove nas godine očekuje se bogat i zanimljiv program jer u sklopu Ivanjskih krijesova održava se i drugi po redu Festival janjetine koji će okupiti brojne zaljubljenike u gastronomske specijalitete.

Uz bogatu i šaroliku ugostiteljsku ponudu te zanimljivu tombolu u kojoj je glavna nagrada Aku Trimer, za glazbenu pozadinu će se pobrinuti Tamburaški sastav „Ambar“.

Još jučer je sve bilo spremno za današnju manifestaciju.  Članovi Udruge LIDO u radnoj su akciji, između ostalog, pripremili i Ivanjski krijes koji će biti zapaljen u subotu poslije 21 sat, a podršku im je došao dati i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je ovom prigodom pohvalio ovu vrijednu udrugu koja čuva običaje i tradiciju te promovira naš zavičaj u svakoj prilici i na svakom mjestu.

Gradonačelnik Vinko Kasana došao je u Dobrovac dati podršku organizatorima/Foto: Compas
Gradonačelnik Vinko Kasana došao je u Dobrovac dati podršku organizatorima/Foto: Compas