Fotografija: Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Mladić iz Daruvara ponio neslavnu titulu najpijanijeg vozača ovog blagdanskog vikenda

U akcijama su bili uključeni svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, kažu u policijiPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog blagdanskog vikenda pojačano kontrolirali vozače na području županije. 

Time su, kako kažu, željeli spriječiti i sankcionirati najteže prekršaje u prometu, a to su alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. "četiri glavne ubojice u prometu".

Lokalna akcija

Uz te aktivnosti još je dodatno u božičnoj noći sa subote na nedjelju, provedena i lokalna akcija na utvrđivanje prekršaja alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem droga i lijekova dok je u petak, 23. prosinca, provedena akcija na nadzor brzine kretanja vozila.

- U akcijama su bili uključeni maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i drugo - ističu u policiji. 

Osam prometnih nesreća

Policajci su utvrdili ukupno 86 prometnih prekršaja od čega izdvajamo: 

- 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,21 g/kg izmjerena kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru,

- 59 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 114 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,

-  6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-  3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

- 11 ostalih prekršaja.

- Na prometnicama naše policijske uprave ovog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih su sedam bile s materijalnom štetom, a u jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila na grubišnopoljskom području, tri osobe su ozlijeđene - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i napominju kako se poduzimanje navedenih mjera u prometu nastavlja s ciljem smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti.