Fotografija: Lipički župnik Roko Ivanović ispred prostora za mlade koji je zamišljen kao mjesto okupljanja, ali i učvršćivanja zajedništva/Foto:Compas.hr
Galerija
Lipički župnik Roko Ivanović ispred prostora za mlade koji je zamišljen kao mjesto okupljanja, ali i učvršćivanja zajedništva/Foto:Compas.hr

Mladi Lipičani uskoro dobivaju novi prostor za druženje i rekreaciju

Budući prostor za mlade nalazi se u neposrednoj blizini župnog dvora, a predviđeno je da će se urediti igralište za sportske aktivnosti poput malog nogometa, a možda čak i odbojkeMlađa populacija naših sugrađana uskoro će u lipičkoj Ulici Alojzija Stepinca dobiti za okupljanje i druženje, javlja lipički Compas.hr.

- Radimo na prostoru za mlade, kako bi i oni imali svoj prostor, ali i mi koji se želimo baviti drugim stvarima, poput različitih sportskih aktivnosti - govori nam vlč. Roko Ivanović, lipički župnik.

Uredit će se igralište

Budući prostor za mlade nalazi se u neposrednoj blizini župnog dvora, a predviđeno je da će se urediti igralište za sportske aktivnosti poput malog nogometa, a možda čak i odbojke.

Radovi na novom domu za mlade Lipičane /Foto:Compas.hr
Radovi na novom domu za mlade Lipičane /Foto:Compas.hr

- Tko zna, možda organiziramo i ulične turnire - ističe župnik Ivanović dok nam pokazuje maleni objekt koji se upravo uređuje, a u kojem će biti smještena, prostorija za druženje, malena kuhinja i terasa. Po lijepom vremenu ovdje će se moći roštiljati, a vani će biti postavljene i ljuljačke, klackalice te druge popratne stvari namijenjene igri kako bi roditelji mogli dolaziti sa svojim mališanima.

Pomogao Grad Lipik

- Ovo smo imali u planu prošle godine, ali zbog nastale situacije u svijetu pa i kod nas, bili smo spriječeni, međutim, ove godine idemo hrabro naprijed - zaključio je župnik zahvalivši pri tome Gradu Lipiku na podršci, odnosno pomoći i realizaciji svega ovog.

Budući prostor za mlade nalazi se u neposrednoj blizini župnog dvora/Foto:Compas.hr
Budući prostor za mlade nalazi se u neposrednoj blizini župnog dvora/Foto:Compas.hr

Ubrzo će proljeće, a s njime i stavljanje u funkciju ovog novog prostora za mlade zamišljenog kao mjesto okupljanja, ali i učvršćivanja zajedništva, piše Compas.hr.

Uređuje se i prostorija za druženje/Foto:Compas.hr
Uređuje se i prostorija za druženje/Foto:Compas.hr