Fotografija: Članovi Mladeži HDZ-a s kombijem punim humanitarne pomoći odlaze put Petrinje i okolnih mjesta/Foto: HDZ Bjelovar
Galerija
Članovi Mladeži HDZ-a s kombijem punim humanitarne pomoći odlaze put Petrinje i okolnih mjesta/Foto: HDZ Bjelovar

Mladež županijskog HDZ-a vozila pomoć u Petrinju i okolna mjesta

Akcije prikupljanja odjeće i namirnica organizirane su u stranačkim prostorijama u Bjelovaru, a nakon što je sve sortirano i zapakirani, članovi Mladeži HDZ-a tu su pomoć u dva navrata odvezli u područja pogođena potresomMladež HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je prikupljanje humanitarne pomoći za područja koja su nastradala u potresu, a onda su tu pomoć u dva navrata odvezli u Petrinju i okolna mjesta.

Nakon što su organizirane akcije prikupljanja odjeće i namirnica u stranačkim prostorijama HDZ-a u Bjelovaru, članovi Mladeži sortirali su odjeću i namirnice, a zatim u koordinaciji s osobama na području gradova pogođenih potresom tu pomoć podijelili potrebitima. 

Odrekli se naknada

"U ovom teškom razdoblju za cijelo hrvatsko društvo najvažnije je zajedništvo, a volonterski duh i pomoć bližnjemu je ono što nas dodatno jača i zbližava. U ovim trenucima nije bitna stranačka pripadnost nego pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Mladež HDZ-a  Bjelovarsko-bilogorske županije nastavlja svoj volonterski rad i stoji na raspolaganju svima onima kojima je pomoć potrebna", poručio je tajnik Mladeži HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Stipan Ćurak.

Pomoć se prikupljala u stranačkim prostorijama u Bjelovaru/Foto: HDZ Bjelovar
Pomoć se prikupljala u stranačkim prostorijama u Bjelovaru/Foto: HDZ Bjelovar

Podsjetimo, nakon što je predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u županijskoj skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović pozvao je sve članove županijske skupštine da se odreknu svoje vijećničke naknade u korist potresom pogođenih područja, nakon toga je Županijski odbor Mladeži HDZ-a sugerirao članicama i članovima Mladeži koji obnašaju dužnosti gradskih ili općinskih vijećnika da učine isto.