Fotografija: Koncert Mladena Grdovića trebao bi biti vrhunac 10. izdanja manifestacije Foto: Tom Dubravec/CROPIX - Općina Hercegovac
Galerija
Koncert Mladena Grdovića trebao bi biti vrhunac 10. izdanja manifestacije Foto: Tom Dubravec/CROPIX - Općina Hercegovac

Mladen Grdović, tačkoalka i delicije od krumpira samo su dio su spektakla u Hercegovcu

Dani krumpira temeljeni su na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije ove biljke, odnosno gomolja, po čemu je Općina Hercegovac postala prepoznatljiva u cijeloj HrvatskojJedinstvena manifestacija u regiji, Dani krumpira u Hercegovcu, ove godine slave jubilarno 10. izdanje, a organizatori su uistinu pripremili bogat program.

Uz već tradicionalno uživanje u delicijama od krumpira, posjetiteljima se nudi i druga gastronomska ponuda, kao i bogat kulturno-umjetnički te zabavni sadržaj. Manifestacija počinje u subotu, 19. kolovoza, podjelom junetine s ražnja u 18 sati. Nadalje, od 20 sati predviđen je početak kulturno-umjetničkog dijela programa, a za dobru zabavu pobrinut će se Šliper band, čiji koncert počinje u 20 i 30 sati.

Omladinska ulica zatvorena za promet

Inače, Dani krumpira temeljeni su na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije ove biljke, odnosno gomolja, po čemu je Općina Hercegovac postala prepoznatljiva u cijeloj Hrvatskoj. 

- Drugog dana manifestacije tijekom cijelog poslijepodneva održat će se izlaganje proizvoda lokalnih OPG-a i proizvođača tradicionalnih proizvoda na štandovima u Omladinskoj ulici, koja će u tu svrhu biti zatvorena za promet, poručili su organizatori.

Plakat manifestacije/ Foto: Općina Hercegovac
Plakat manifestacije/ Foto: Općina Hercegovac

Dodaju i to da će svi koji dođu tog dana u Hercegovac moći voziti konjskim zapregama i turističkim vlakićem.

Koncert Mladena Grdovića

- Od 16.30 počinje Bubble nogomet, a sat nakon i tradicionalne sportske igre s krumpirima, dok će u 18 i 30 započeti tačkoalka, poručili su organizatori manifestacije.

Za dobar štimung u subotu je zadužen Tamburaški sastav Korak, čiji nastup počinje u 19 i 30, a vrhunac 10. izdanja manifestacije Dani krumpira svakako je koncert legendarnog Mladena Grdovića, koji je zakazan za 21 sat. Vidimo se ovog vikenda u Hercegovcu.