Fotografija: Posjetitelje Dana krumpira u Hercegovcu zabavljat će Mladen Grdović/ Foto: Cropix/Ivan Novotni
Posjetitelje Dana krumpira u Hercegovcu zabavljat će Mladen Grdović/ Foto: Cropix/Ivan Novotni

Mladen Grdović dolazi na Dane krumpira u Hercegovcu, spektakl zajamčen

Osim Dana krumpira, na području Hercegovca ove godine održat će se Kotličijada, biciklijada Pedalom oko Hercegovca, Roštiljada, Majski susreti i brojni drugi događajiOve godine posjetitelje će na Danima krumpira u Hercegovcu (19. i 20. kolovoza) uveseljavati Šliper band, Tamburaški sastav Korak i Mladen Grdović, piše KruGarešnica.info.

No, i prije toga mnogo je događanja u organizaciji Općine, koje treba posjetiti. Već na početku svibnja u Ilovskom Klokočevcu bit će tradicionalna prvosvibanjska proslava. U lipnju se događanja sele u Palešnik gdje će se održati Kotličijada (18. lipnja), a potom slijedi biciklijada Pedalom oko Hercegovca (25. lipnja). Srpanj je već također tradicionalno rezerviran za Roštiljadu (09. srpnja).

Brojne manifestacije

Osim prethodno spomenutih Općinskih događanja i udruge s područja Hercegovca pripremaju mnogo manifestacija. Za Češku besedu sve kreće budnicom 1. svibnja, a ove će se godine održati i Majski susreti (15. svibnja).

U svibnju se na Streljanu vraća Moto skup u organizaciji MK Rđava Škljoca (21. svibnja), dok se za lipanj trenutno planiraju Dani pučkoga teatra u organizaciji Hrvatske čitaonice Hercegovac, ali i Večer folklora KUD-a Slavko Kolar iz Palešnika (10. lipnja), javlja KruGarešnica.info.