Fotografija: Na natječaj se javila i mlada obitelj koja je ispunila sve uvjete, Pamela Berić i Silvio Legradi/Foto: Općina Veliko Trojstvo
Galerija
Na natječaj se javila i mlada obitelj koja je ispunila sve uvjete, Pamela Berić i Silvio Legradi/Foto: Općina Veliko Trojstvo

Mlada obitelj iz Velikog Trojstva od Općine za gradnju kuće dobivat će 600 kn mjesečno

Želja nam je potaknuti demografsku obnovu naselja i novo doseljavanje mladih obitelji. Potpora koja se odobrava mladoj obitelji, isplaćuje se u ukupnom trajanju od 60 mjeseci, kažu u OpćiniVELIKO TROJSTVO – Lijepe vijesti stižu iz Velikog Trojstva. Naime, s jednom mladom obitelji Općina Veliko Trojstvo potpisala je ugovor o rješavanju njihovog stambenog pitanja.

Upravo to pitanje jedan je od najvećih izazova s kojim se suočava svaka mlada obitelj. Zato je Općina Veliko Trojstvo temeljem Odluke Općinskog vijeća, već početkom godine raspisala Javni poziv za podnošenje prijava za financijsku potporu mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo u 2022. godini.

Najviši iznos

-Na natječaj se javila i mlada obitelj koja je ispunila sve uvjete, Pamela Berić i Silvio Legradi. S njima je 27. srpnja 2022. godine sklopljen Ugovor o dodjeli financijske potpore za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo i to za gradnju kuće, u najvišem iznosu od 600,00 kuna mjesečno, a u trajanju od 60 mjeseci, potvrdili su nam u Općini.

Čestitke na ispunjavanju uvjeta i sreću u gradnji novog doma, uputio im je načelnik Marko Kutanjac koji je u ime Općine Veliko Trojstvo potpisao ugovor.

Potpora koja se odobrava mladoj obitelji, utvrđuje se u mjesečnoj visini kao dio mjesečnog obroka ili anuiteta podignutog stambenog kredita, najviše do 600,00 kuna mjesečno, a isplaćuje se u ukupnom trajanju od 60 mjeseci/Foto: Općina Veliko Trojstvo
Potpora koja se odobrava mladoj obitelji, utvrđuje se u mjesečnoj visini kao dio mjesečnog obroka ili anuiteta podignutog stambenog kredita, najviše do 600,00 kuna mjesečno, a isplaćuje se u ukupnom trajanju od 60 mjeseci/Foto: Općina Veliko Trojstvo

-Želja nam je potaknuti demografsku obnovu naselja, novo doseljavanje mladih obitelji te smanjiti iseljavanje s područja naše općine. Zbog svega navedenog, Općina Veliko Trojstvo u svojem proračunu svake godine osigurava sredstva za potporu u iznosu ne manjem od 150.000.00 kuna.

U trajanju 60 mjeseci

Pravo na potporu ima mlada obitelj koja zbog rješavanja svog stambenog pitanja, podizanjem stambenog kredita kod kreditne institucije, kupi kuću ili stan, započne sa gradnjom kuće ili započne sa dogradnjom i/ili rekonstrukcijom kuće na području Općine Veliko Trojstvo, kažu u Općini.

Potpora koja se odobrava mladoj obitelji, utvrđuje se u mjesečnoj visini kao dio mjesečnog obroka ili anuiteta podignutog stambenog kredita, najviše do 600,00 kuna mjesečno, a isplaćuje se u ukupnom trajanju od 60 mjeseci.

Javni poziv može se pronaći na stranicama Općine.