Fotografija: Dom u Velikim Zdencima uskoro će u potpunosti biti obnovljen/Foto: Facebook
Galerija
Dom u Velikim Zdencima uskoro će u potpunosti biti obnovljen/Foto: Facebook

Mjesni dom u Velikim Zdencima uskoro će osvanuti u novom ruhu

Ovo je samo jedan u nizu projekata obnove domova na području Grubišnog polja, uređuje se i dom u Ivanovu Selu i Treglavi, ali i dom u samom centru Grubišnog polja, rekao nam je saborski zastupnik Vladimir BilekU tijeku su završni radovi na rekonstrukciji prvog kata mjesnog doma u Velikim Zdencima koji koristi Češka beseda Veliki i Mali Zdenci.

Prije nego sto se pristupilo rekonstrukciji unutrašnjeg dijela, potpuno je sanirano i obnovljeno krovište.

Ukupna vrijednost radova u ovoj godini je nešto više od 700.000 kuna, a financirana je u jednakom omjeru sredstvima Grada Grubišnog Polja, sredstvima Ureda za ljudska prava i prava nacionalanih manjina, posredstvom Saveza Čeha i Ureda saborskog zastupnika, Vladimira Bileka.

Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek, obišao je u četvrtak dom u Velikim Zdencima/Foto: Facebook
Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek, obišao je u četvrtak dom u Velikim Zdencima/Foto: Facebook

- Riječ je o domu kojeg koristi Češka beseda. Već nekoliko godina radi se na kompletnoj tog doma, riješili smo grijanje, parket, binu i sanitarne čvorove, a ove godine radi se na obnovi krova i ostalih prostorija u domu. Ovo je samo jedan u nizu projekata obnove domova na području Grubišnog polja, uređuje se i dom u Ivanovu Selu i Treglavi, ali i dom u samom centru Grubišnog polja, rekao nam je saborski zastupnik iz redova češke i slovačke manjine, Vladimir Bilek.