Fotografija: Testiranje će se održati u subotu/ Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX
Galerija
Testiranje će se održati u subotu/ Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

Mislite da ste inteligentni? Evo vam prilike, Mensa nakon 12 godina testira u Bjelovaru...

Svrha testiranja inteligencije u Bjelovaru nije samo održati testiranje nakon duge pauze nego putem testiranja pristupnika povećati broj članova Mense i na ovom područjuHrvatska Mensa održava testiranja inteligencije u subotu 5. studenoga u Bjelovaru. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja gotovo 1200 članova, a u svijetu više od 140 tisuća članova.

Testiranje inteligencije 5. studenoga u Tehničkoj školi, održava se prvi puta u Bjelovaru nakon punih 12 godina, i to u obljetničkoj godini Hrvatske Mense u kojoj udruga obilježava 25. godišnjicu postojanja, tijekom koje je dosegnut najveći broj članova u jednoj godini od osnutka, s trenutnim brojem od gotovo 1200 članova.

Povećanje broja članova

- Svrha predstojećeg testiranja inteligencije u Bjelovaru nije samo održati testiranje nakon dugog niza godina, već putem testiranja pristupnika povećati broj članova Mense i na ovom području, izjavili su iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense.

Plakat/ Foto: Mensa.hr
Plakat/ Foto: Mensa.hr

Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Posebne pogodnosti

Tijekom studenoga i prosinca, Hrvatska Mensa uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, po drugi puta organizira Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole. Projekt je planiran s ciljem razvoja vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se ukupno 7.866 učenika iz više od 400 škola iz cijele Hrvatske, s vrlo dobrim odazivom učenika iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Za usporedbu, na lanjskom natjecanju je na školskoj razini nastupilo 4.780 učenika što je bio iznimno velik odaziv. Interes za ovogodišnje natjecanje je nadmašio sva očekivanja te potvrdio da postoji prostor za ovakvu vrstu nepredmetnog natjecanja. Ovogodišnje prvenstvo s pravom nosi titulu najvećeg sudoku prvenstva na ovim prostorima.

Primjeri zadataka/ Foto: Mensa.hr
Primjeri zadataka/ Foto: Mensa.hr

Osim ugodnih druženja, zanimljivih putovanja i projekata, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a tijekom narednih tjedana i mjeseci očekuje se ugovaranje pogodnosti s 10 novih partnera. Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr.