Fotografija: Sastanka je održan u Ministarstvu/ Foto: BBŽ
Sastanka je održan u Ministarstvu/ Foto: BBŽ

Ministarstvo poljoprivrede obnovit će krovište staje na Bjelovarskom sajmu

Riječ je o 2700 četvornih metara krovišta koje će se zamijeniti. Investicija je procijenjena na oko 2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana u proračunu Ministarstva, poručili su iz BBŽMinistarstvo poljoprivrede financirat će obnovu korovišta na staji za stoku na Bjelovarskom sajmu, poručili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Snažnije sudjelovanje Ministarstva poljoprivrede na sajamskim manifestacijama u Gudovcu dobilo je novu potvrdu. Nakon brojnih razgovora koje je župan Marko Marušić obavio s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i njezinim suradnicima, Ministarstvo je potvrdilo da će financirati obnovu dotrajalog krovišta na staji broj 1, za smještaj stoke.

Sastanak u Ministarstvu

Detalji su dogovoreni na sastanku u resornom ministarstvu na kojem su sudjelovali i pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić te direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Riječ je o 2700 četvornih metara krovišta koje će se zamijeniti. Investicija je procijenjena na oko 2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana u proračunu Ministarstva poljoprivrede za 2023. godinu.

Uz to, Ministarstvo će snažnije poduprijeti održavanje državne stočarske izložbe u sklopu jesenskog sajma. Stavka od 220 tisuća kuna podignuta je na 350 tisuća kuna, stoji u priopćenju Bjelovarsko-bilogorske županije.