Fotografija: Medicinska škola Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Medicinska škola Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Ministarstvo dodatno sufinancira Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar

Po završetku oba projekta u novom prostoru, pored ostalog, organizirat će se edukacije učenika i studenata, kao i stručna usavršavanja zaposlenih u zdravstvu te prekvalifikacije, kaže BalenovićBJELOVAR - Dogradnja i opremanje Medicinske škole Bjelovar bit će dodatno sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U skladu s tim, državni tajnik pri resornom Ministarstvu Velimir Žunac uručio je danas ugovor o sufinanciranju ravnateljici škole Biljani Balenović.

Danas je uručen ugovor o sufinanciranju/ Foto: Deni Marčinković
Danas je uručen ugovor o sufinanciranju/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta "Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar" iznosi nešto više od 33 milijuna kuna, od kojih je 30 milijuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je preostalih 3,3 milijuna trebala osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija. 

Završetak u rujnu 2022. 

Nakon današnjeg potpisa ugovora taj iznos je prepolovljen te učešće osnivača škole sada iznosi nešto više od milijun i šesto tisuća kuna. 

- Prije svega zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim sredstvima. Cilj ovog projekta je dogradnja i prenamjena dijela postojeće zgrade, čime će škola dobiti adekvatan prostor za održavanje nastave u jednoj smjeni, dok ćemo u drugoj smjeni provoditi aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti. Konkretnije, dogradit će se prostor površine 1866 kvadratnih metara zatvorenog te 106 kvadratnih metara natkrivenog prostora. Dogradnja je započela u lipnju ove godine, a završit će početkom rujna iduće godine, istaknula je ravnateljica Balenović.

Marko Marušić, Biljana Balenović i Velimir Žunac/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić, Biljana Balenović i Velimir Žunac/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, provedba ovog projekta poklapa se s drugim projektom "Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar, čija vrijednost iznosi nešto manje od 29 milijuna kuna. Prema riječima ravnateljice, po završetku oba projekta u novom prostoru, pored ostalog, organizirat će se edukacije učenika i studenata, kao i stručna usavršavanja osoba zaposlenih u zdravstvu te prekvalifikacije. 

Županijsko bogatstvo

- Novi centar kompetentnosti bit će županijsko bogatstvo koje će iznjedriti generacije i generacije stručnjaka s područja medicine. Ovakvi centri ravnomjernu su raspoređeni tako da se po jedan nalazi u svakoj županiji. Također, zadovoljstvo mi je da Ministarstvo osigurava dodatne milijune za brojne projekte diljem naše županije, a veseli me što će ovakvi natječaji biti ponovno raspisani i iduće godine te će se na njih moći prijaviti i ostali projekti koji su u provedbi, poručio je Žunac.

Zadovoljstvo zbog dobivenih sredstava iskazao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, rekavši da je svaka pomoć dobro došla jer je stanje u županijskom Proračun loše.

Radovi napreduju prema dogovorenom planu/ Foto: Deni Marčinković
Radovi napreduju prema dogovorenom planu/ Foto: Deni Marčinković

- Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenju maksimalnih 50 posto sufinanciranja. Ovo je primjer dobre prakse državne i lokalne vlasti, odnosno put kojim želimo ići i dalje. Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je potpora kako Medicinskoj školi, tako i svim mladima, jer je naša dužnost upravo njima omogućiti bolje i kvalitetnije uvjete, zaključio je župan Marušić.