Fotografija: Foto: Grad Pakrac
Foto: Grad Pakrac

Ministar Medved obišao novi Centar za psihosocijalnu pomoć hrvatskih branitelja u Pakracu

Ministar je naglasio važnost rada ovog ureda za sve branitelje ovog kraja i članove njihovih obitelji kako bi im na taj način pružili potrebnu pravnu, socijalnu i psihološku pomoćTijekom posjeta Pakracu prigodom obilježavanja Dana Grada, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji gradonačelnice Anamarije Blažević posjetio je nedavno otvoreni ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu.

Kako su izvijestili iz pakračke Gradske uprave, ministar je tom prilikom naglasio važnost rada ovog ureda za sve branitelje ovog kraja i članove njihovih obitelji kako bi im na taj način pružili potrebnu pravnu, socijalnu i psihološku pomoć.

Psihosocijalna integracija

U traganju za najučinkovitijim mogućnostima pružanja odgovarajuće pomoći, još 1995. godine započeo je razvoj mreže Centara za psihosocijalnu pomoć. Od tada do danas, ustrojena je mreža u kojoj je ukupno 21 Centar za psihosocijalnu pomoć, u svim županijama RH.

Ministar Medved naglasio je važnost ovog projekta i dostupnost kako županijskih centara tako i ovog ureda u Pakracu svim braniteljima kako bi informirali i pružili psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na ovom području koji su u potrebi (pravna, socijalna, psihološka pomoć, informiranje vezano za mogućnosti daljnjeg školovanja, zapošljavanja i sl.) i na taj način omogućili njihovu učinkovitu psihosocijalnu integraciju.

Relevantne informacije

Kako bi bili proaktivni u ostvarenju tog cilja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, uz već postojeće letke, tiskati i brošure te izraditi promotivne video filmove koji će sadržavati sve relevantne informacije i kontakte područnih ureda kojima se mogu obratiti, a u planu su i redovna stručna predavanja i prezentacije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!