Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Galerija
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Milanović daje ostavku i ide na izbore sa SDP-om: "Pozivam sve stranke na okupljanje!"

"U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora. Taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića", poručio je Milanović koji će biti SDP-ov kandidat za premijeraPredsjednik RH Zoran Milanović se, par sati nakon što je objavio iznenađujući datum izbora, a onda se neočekivano pojavio u centru Zagreba na presici SDP-a zajedno sa Peđom Grbinom. Neslužbeno doznajemo kako će Milanović biti SDP-ov kandidat za premijersku poziciju, a navodno bi prije toga trebao dati ostavku, javlja Jutarnji list.

- Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade - izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović.

- U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalo i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića, pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature i dodao:

- Došlo vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje staja koje je AP ostavio iza sebe. Rijeke pravde dolaze. Obećajem odlučnu i čistu vlast. Zapriječit ćemo im povratak na dugo. Pozivam sve stranke na okupljanje - rekao je, između ostalog, na presici Milanović.

Press konferencija Peđe Grbina i kandidata za premijera na nadolazećim izborima Zoran Milanovica/
Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Press konferencija Peđe Grbina i kandidata za premijera na nadolazećim izborima Zoran Milanovica/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Očekuju se reakcije na ovu sasvim neočekivanu objavu, objavljivat ćemo ih ispod u ovom tekstu kako će stizati.

Vrlo brzo se oglasila i Sandra Benčić.

- Izlazak predsjednika Milanovića na izbore je svakako iznenađenje. Službeno pokazuje kakvu važnost imaju demokratski standardi u zemlji koje je HDZ urušio, što je kulminiralo imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika da se Milanović odlučio angažirati. Je li pokazao neozbiljnost prema funkciji predsjednika? Treba odvagati što je važnije - uloga predsjednika s nikakvim ovlastima ili premijerska? Budući da je Plenković obespravio i zakonodavnu i pravosudnu funkciju, čini mi se da je ovo drugo sada važnije.

Marija Selak Raspudić dala je svoje viđenje situacije.

- Ovime se politička scena dinamizira. Načelno pozdravljam aktivaciju predsjednika Milanovića na parlamentarnim izborima. Tek trebamo čuti što stoji iza ovog poteza. Bitno je da građani Hrvatske shvate da nije alternativa samo skinuti HDZ s vlasti nego i izabrati čovjeka s vizijom neke bolje Hrvatske.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre komentirao je odluku Zorana Milanovića da bude premijerski kandidat SDP-a.

- Zoran Milanović, štetočina i najgori PVRH, traži još jedan mandat da opet ne napravi ništa, napisao je.

Zvonimir Troskot, zastupnik Mosta, u Newsroomu N1 televizije Anke Bilić Keserović komentirao je objavu Zorana Milanovića da izlazi na parlamentarne izbore sa SDP-om.

Rekao je da je to veliko iznenađenje za sve.

- Ovo je jedan presedan i situacija koju nikada nismo vidjeli u povijesti. Ovo će promijeniti igru i bit će nova situacija. Iako je neočekivana situacija mi u Mostu smo spremni na to jer se na neki način ponavlja 2015. godina, rekao je zastupnik.

Bojan Glavašević na svom je X-u bio vrlo kratak: Andrej Plenković je gotov!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i Tik Toku!