Fotografija: Mihael Ivančević prvi se put natjecao i odmah pobijedio/ Foto: Privatni album/Compas.hr
Galerija
Mihael Ivančević prvi se put natjecao i odmah pobijedio/ Foto: Privatni album/Compas.hr

Mihael Ivančević vlasnik je najljepše božićne okućnice u Lipiku: "U ukrašavanju mi je pomogla djevojka"

Svake godine uređujem svoju okućnicu, međutim ovo je prvi put da sam se prijavio na natječaj. Sudjelovat ću i iduće godine, kaže Mihael IvančevićOve je godine u akciji „Najljepša božićna okućnica 2022.“ sudjelovalo sedam obitelji iz četiri lipička naselja - Donjeg Čaglića, Gaja, Marinog Sela i Poljane. Riječ je o obiteljima Adžijević, Borovičkić, Ivančević, Nagy, Paukovac, Štimac i Tunjić, piše Compas.hr.

Neki su od njih sudjelovali i ranijih godina, dok je drugima ovo bio prvi put da se natječu.

Na svečanosti dodjele priznanja, dobrodošlicu im je poželio direktor TZ Lipika Hrvoje Kovačić istaknuvši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene sudionike. Također, zahvalio im se na sudjelovanju, ali i na velikom trudu kojim su doprinijeli da Lipik ponovno bude jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija.

Gradonačelnik Kasana uručio je priznanja svim sudionicima natjecanja/ Foto: Compas.hr
Gradonačelnik Kasana uručio je priznanja svim sudionicima natjecanja/ Foto: Compas.hr

Prije same dodjele priznanja sudionicima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana naglasivši da je cijeli smisao ove akcije potaknuti i animirati građane na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u ovo božićno vrijeme.

- Uz sav trud koji ulažemo kako bi uljepšali sva naša naselja, taj cilj se ne može u potpunosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani, rekao je gradonačelnik, pohvalivši trud svih ovogodišnjih natjecatelja te dodavši kako će do sljedećeg adventa biti uređen i perivoj koji će ponovno zasjati u punom sjaju kao i prethodnih godina.

Pobjednik prvi put u natjecanju

Stručni žiri (direktor TZ Hrvoje Kovačić, predsjednik MO Lipik Bore Tutić i član Alen Tutić) je obilazio prijavljene okućnice da utvrdi autentičnost svih lokacija i priloženih fotografija, a presudili su glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika.

Okućnica obitelji Ivančević/ Foto: Privatni album
Okućnica obitelji Ivančević/ Foto: Privatni album

Nakon svih provjera i glasanja, najljepšom okućnicom proglašena je ona obitelji Ivančević iz Gaja koja se ove godine prvi put natjecala. Prilikom uručenja nagrade, mladi Mihael Ivančević je istaknuo kako svake godine uređuje svoju okućnicu, međutim ovo je prvi put da se prijavio na natječaj i pri tome pobijedio. U ukrašavanju mu je pomogla djevojka, a namjerava se natjecati i sljedeće godine, prenosi Compas.hr.

Mihael Ivančević/ Foto: Compas.hr
Mihael Ivančević/ Foto: Compas.hr

Svi sudionici su nagrađeni za svoj trud bonom od 40 eura, a pobjednik je uz bon od 70 eura nagrađen i simboličnom titulom „Najljepše okućnice“.

Okućnice svih ovogodišnjih natjecatelja možete pogledati OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!