Fotografija: ABS Sisak regionalni predvodnik u proizvodnji čelika/Foto: Francesco Zanet
Galerija
ABS Sisak regionalni predvodnik u proizvodnji čelika/Foto: Francesco Zanet

Metalurška industrija u Sisku sve snažnija

Izvrsne brojke rezultat su ulaganja ABS-a Sisak u razvoj i rast zaposlenikaLokalna tradicija metalurške proizvodnje spojena s globalnim iskustvom prometnula je ABS Sisak u regionalnog predvodnika u proizvodnji čelika. Naime, prema visini prihoda taj sisački proizvodni lider protekle je godine zauzeo visoko treće mjesto u nacionalnom metaloprerađivačkom sektoru. Rezultat je to kapitalnih ulaganja i modernizacije proizvodnih kapaciteta kojima je sisačka tvrtka nastavila planirani razvojni put usmjeren tehnološkim inovacijama i održivom razvoju.

Izvrsne brojke nisu isključivo ishod investiranja u tehnologije i strojeve, već i rezultat kontinuiranog ulaganja u razvoj i rast ABS-ovih zaposlenika. Oni su ključni pokretači rasta tvrtke, stoga su u ABS-u Sisak iznimno usmjereni na njihov razvoj i edukaciju. Tako su samo protekle godine njihovi zaposlenici imali priliku razvijati svoje vještine na više od 2500 sati različitih edukativnih programa.

ABS Sisak kontinuirano ulaže u rast i razvoj zaposlenika/Foto: Francesco Zanet
ABS Sisak kontinuirano ulaže u rast i razvoj zaposlenika/Foto: Francesco Zanet

„U ABS-u Sisak koncentrirani smo na kontinuirani rast i tehnološki razvitak tvrtke. Međutim, svjesni smo kako su za dugoročni razvoj i vrhunske rezultate ključni motivirani, stručni i zadovoljni zaposlenici. U skladu s time, sustavno ulažemo u njihov profesionalni razvoj i trudimo im se osigurati kvalitetno radno okruženje. Cilj nam je stvoriti pozitivnu i motivirajuću radnu atmosferu u kojoj će djelatnici osjetiti kako se njihov angažman cijeni, ali istovremeno biti svjesni kako će za taj angažman biti nagrađeni“, naglasio je Davor Šošić, direktor ABS-a Sisak.

Osim na razvoj i educiranje svojih zaposlenika, u ABS-u Sisak posebno su usredotočeni na osiguravanje kvalitetnih radnih uvjeta i brigu o njihovoj sigurnosti, posebno onih koji se nalaze u proizvodnom pogonu. Ulaganjem u novu i kvalitetniju opremu te stalnim uređivanjem i prilagođavanjem pogona, radnicima se omogućuje sigurniji radni prostor u kojem će maksimalno iskoristiti svoje potencijale i postizati izvrsne rezultate. Kako bi se u potpunosti mogli fokusirati na svoje radne zadatke ABS Sisak je svim zaposlenicima osigurao besplatni obrok u internoj menzi, ali i angažirao tvrtku koja se kontinuirano brine o održavanju njihove radne odjeće.

U ABS-u Sisak svjesni su i važne uloge koju financijski aspekti predstavljaju u zadovoljstvu te motivaciji njihovih zaposlenika, osobito u trenutnom turbulentnom razdoblju koje je obilježeno nestabilnim tržištem i visokom stopom inflacije. Zato su, u cilju dodatnog motiviranja i poticanja proaktivnosti, svim radnicima koji su postigli odlične rezultate povećali mjesečna primanja u prosječnom rasponu od 15 % do 25 %, a pored toga su omogućili i dodatni bonus onima čiji se rezultati značajno istaknu. Osim toga, svim se zaposlenicima isplaćuju i dodatna primanja u obliku božićnice, uskrsnice te regresa, čime se značajno doprinosi njihovoj financijskoj stabilnosti. Pored postizanja financijske sigurnosti, iznimno je važno pronaći savršenu ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Kako bi u tome uspjeli, ABS Sisak je svim zaposlenicima, sukladno godinama radnog staža, povećao broj dana godišnjeg odmora.

Sve više prijavljenih kandidata za otvorena radna mjesta u ABS-u Sisak/Foto: Francesco Zanet
Sve više prijavljenih kandidata za otvorena radna mjesta u ABS-u Sisak/Foto: Francesco Zanet

„Metalurška industrija u Sisku iz dana u dan sve više raste i napreduje. Osim planiranih ulaganja i odličnih poslovnih rezultata ABS-a Sisak, na to nas upućuje i sve veći broj prijavljenih kandidata na našim natječajima za otvorena radna mjesta, ali i respektabilan broj molbi koji nam pristižu. Navedeno dokazuje kako nas sve više ljudi prepoznaje kao poželjnog poslodavca, a to nas još više potiče i motivira da i dalje ulažemo u razvoj svojih zaposlenika i kvalitetu njihovih radnih te financijskih uvjeta“, istaknuo je Šošić.

Iz sisačke tvrtke naveli su kako je sljedeće na redu uređenje okoliša kojim će se zaposlenicima omogućiti veći broj parkirnih mjesta, ugovaranje besplatnih sistematskih pregleda i dodatnih osiguranja, ali i brojne druge inicijative kojima će nastaviti povećavati kvalitetu radnih uvjeta i financijsku sigurnost zaposlenika.

(Sponzorirani sadržaj)