Fotografija: Pakrac iz zraka/Foto: Pakrački list
Galerija
Pakrac iz zraka/Foto: Pakrački list

Memorijalnim rukometnim turnirom "Dino Plažanin" kreće obilježavanje Dana Grada Pakraca

Višednevno obilježavanje obilovat će brojnim kulturnim, zabavnim, sportskim, sajmenim i ostalim sadržajima. Na sam blagdan svetog Josipa 19. ožujka Pakračane će zabavaljati JoleMemorijalnim rukometnim turnirom „Dino Plažanin“ koji će u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu biti održan 12. ožujka, započinje ovogodišnje višednevno obilježavanje Dana Grada Pakraca s brojnim kulturnim, zabavnim, sportskim, sajmenim i ostalim sadržajima.

U znaku sporta će proteći i nedjelja 13. ožujka kada će u Gradskoj kuglani i na teniskim terenima od 11 sati biti održan „Dječji sportski dan“.

Poduzetnički centar Pakrac će u utorak 15. ožujka biti domaćin Dana poduzetništva koji započinje u 10 sati, a u popodnevnim satima će u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđmana s početkom u 18 sati biti održana kazališna predstava KPD „Sloga“ pod nazivom „Život jednog mobitela“.

Kviz „Volim svoj grad“

U gradskoj vijećnici kurije Janković će 16. ožujka s početkom u 18 sati biti održan kviz znanja o povijesti i baštini grada „(Ne)poznati Pakrac“, a već sljedećeg dana u istom prostoru, također od 18 sati bit će održano predstavljanje rezultata arheoloških istraživanja Starog grada Pakraca.

Pakrački mališani gledali su kako se radi banovac/Foto: Pakrački list
Pakrački mališani gledali su kako se radi banovac/Foto: Pakrački list

Još jedan kviz pod nazivom „Volim svoj grad“ bit će održan u gradskoj vijećnici kurije Janković 18. ožujka od 11 sati. Istog dana u Gradskoj sportskoj dvorani biti će održana tradicionalna Dodjela priznanja učenicima i mentorima i manifestacija „Poklon mome gradu“ koja započinje u 18 sati.

Šahovski turnir i Sajam udruga

Na sam blagdan svetog Josipa 19. ožujka u Staroj školi u Ulici braće Radić će od 9 sati biti održane Sportske igre slijepih, a u gradskoj vijećnici kurije Janković od 10 sati će biti održan šahovski turnir i simultanka s velemajstorom Mladenom Palacom. U 10,30 sati će biti organizirano polaganje vijenaca i odavanje počasti, a od 11 sati će u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena svečana Sveta misa. Na prostoru Gradske tržnice od 16 sati će biti organiziran „Sajam udruga“, a od 20 sati koncert će održati Jole.

Svoj obol ovogodišnjem obilježavanju Dana grada Pakraca dat će i ribolovci i to Otvorenim prvenstvom Grada Pakraca u ribolovu koje će na jezeru Raminac biti održano u nedjelju 20. ožujka od 10 sati.  

Najbolji sportaši

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada biti će održana 21. ožujka u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 11 sati, a sjednici će u 10 sati prethoditi svečano otvaranje Centra za mlade „Libero“ i to u njihovom prostoru u Varoškoj kući, iznad gradske Turističke zajednice.

Obilježavanje Dana Grada Pakraca završava 22. ožujka kada će u gradskoj vijećnici kurije Janković od 18 sati biti održano proglašenje najboljih sportaša.