Fotografija: Foto: Dragan Matić/CROPIX
Galerija
Foto: Dragan Matić/CROPIX

Medicinske sestre izašle na ulice, smetaju ih "prijetnje zbog necijepljenja"

Na prosvjed se osvrnuo i resorni ministar Vili Beroš koji je rekao da je prosvjed legitiman, ali da nema mjesta manipuliranju činjenicama
Na zagrebačkom Zrinjevcu u 11 sati počeo je najavljen prosvjed Sindikata medicinskih sestara i tehničara koji su na ulice izašli, između ostalog, i zbog uvođenja COVID potvrda za zdravstvene djelatnike, piše HRT.

Sindikalisti žele ukazati a dugogodišnje probleme koji su proizašli iz nerazumijevanja ministarstva zdravstva, Vlade i sindikata, a riječ je, između ostalog, o neadekvatno plaćenom prekovremenom radu i radu na blagdane, sistematizaciji radnih mjesta, ucjenama i prijetnjama zbog necijepljenja.

<p>Foto: Dragan Matić/CROPIX</p>

Foto: Dragan Matić/CROPIX

Draženka Jambrušić, medicinska sestra koja radi u jedinici intenzivnog liječenja u OB Bjelovar rekla je za HRT da je došla tražiti prava svih sestara.

- Tražim zakon da radimo po svim pravilima struke jer nam sada to nije omogućemo. Nedostaje 8000 sestara u sustavu, koeficijenti nisu priznati, diplome se ne priznaju kako treba, rekla je, između ostalog.

Na prosvjed se osvrnuo i resorni ministar Vili Beroš koji je rekao da je prosvjed legitiman, ali da nema mjesta manipuliranju činjenicama.

Jutros je iz Ministarstva zdravstva poručeno da nitko nije i neće biti prisiljavan na cijepljenje, ali da su dužni poduzimati sve mjere zaštite u sprječavanju ulaska virusa i širenja zaraze u zdravstvenom, posebno bolničkom sustavu.

- Današnji sindikalni protest dijela medicinskih sestara i tehničara legitiman je i demokratski način izražavanja stajališta i zahtijeva prava zaposlenika, ali nema mjesta manipuliranju činjenicama, ističe ministar zdravstva Vili Beroš.

<p>Foto: Dragan Matić/CROPIX</p>

Foto: Dragan Matić/CROPIX