Fotografija: Korina Novak istaknula da je to ovo uspjeh cijele škole/: BBŽ
Galerija
Korina Novak istaknula da je to ovo uspjeh cijele škole/: BBŽ

Maturantica Korina Novak iz Bjelovara prva je predsjednica Parlamenta mladih Europske asocijacije

Za mene je to potvrda vršnjaka da me prepoznaju kao nekog tko je dovoljno sposoban da ih predstavlja u jednoj tako važnoj organizaciji, kaže Korina NovakParlament mladih Europske asocijacije hotelijersko-turističkih škola (AEHT) nedavno je dobio prvu predsjednicu i to Korinu Novak, maturanticu Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. U povodu tog iznimnog uspjeha Korinu, njezinu mentoricu Vedranu Viljevac Barić i ravnatelja TUPŠ-a Dalibora Vukalovića primila je zamjenica župana Marija Jungić, javlja BBŽ.

Uspjeh cijele škole

- Za mene je to bila potvrda vršnjaka da me prepoznaju kao nekog tko je dovoljno sposoban da ih predstavlja u jednoj tako važnoj organizaciji. Osobno mi je bio najveći uspjeh što su me prepoznali kao dobrog govornika i nekog tko će dobro predstavljati mlade. To je veliki osobni uspjeh i nadam se da i škola to prepoznaje kao svoj uspjeh jer iza toga stoji veliki rad i priprema – istaknula je Korina dodajući kako je u svojoj školi u posljednje četiri godine imala mogućnost sudjelovati u različitim projektima, natjecanjima i događanjima u turizmu što joj je, kaže, u konačnici pružilo priliku da postane predsjednica Parlamenta mladih.

Korina Novak/ Foto: BBŽ
Korina Novak/ Foto: BBŽ

Kao maturantica ima nekoliko opcija i planova za nastavak školovanja, ali odluku još nije donijela.

Da je riječ o vrlo sposobnoj i talentiranoj djevojci koju nije bilo teško pripremati potvrdila je njezina mentorica, školska psihologinja Vedrana Viljevac Barić.

Prijem kod dožupanice/ Foto: BBŽ
Prijem kod dožupanice/ Foto: BBŽ

- Ovo je bio šlag na torti Korininog četverogodišnjeg školovanja. Kao psihologinji mi je važniji osobni rast i razvoj djece u tom razdoblju, a mislim da je upravo to što se Korina „bacala“ u sve aktivnosti bila dobra priprema i za taj njezin uspjeh. Mi smo odavno prepoznali Korinine sposobnosti i vještine, a to su prepoznali i mladi Europe. To je velik uspjeh za školu. Lani smo se prvi put pojavili na Parlamentu mladih, a predsjedništvo Europske asocijacije hotelijersko-turističkih škola nam je u nekoliko navrata dalo do znanja da primjećuje aktivnosti naše škole – istaknula je Viljevac Barić.

"Glas mladih mora se čuti"

Čestitajući Korini na uspjehu zamjenica župana Marija Jungić istaknula je kako činjenica da Parlament mladih AEHT-a prvi put ima predsjednicu koja dolazi upravo iz Hrvatske, taj uspjeh čini još i većim.

Korina Novak i mentorica Vedrana Viljevac Barić/ Foto: BBŽ
Korina Novak i mentorica Vedrana Viljevac Barić/ Foto: BBŽ

- Htjela bih pohvaliti Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu jer njihov dugogodišnji rad, predano djelovanje i sve ono što je pruženo kao nadstandard u školovanju, sve edukacije, iskustva koja su vam omogućile razmjene učenika sigurno su doprinijele i Korininom uspjehu. Slažem se da našu školu prepoznaju kao jedno od najboljih mjesta za obrazovanje u turizmu, ali i ostalim granama kojima se ona bavi – istaknula je Jungić i dodala kako uključivanje mladih u sve sfere života treba biti motiv i onima koji donose odluke da omoguće mladima da se njihov glas čuje i da „na tim načelima zajedno upravljamo, donosimo odluke i stvaramo bolje i kvalitetnije društvo“, piše BBŽ.

Marija Jungić/ Foto: BBŽ
Marija Jungić/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!