Fotografija: Foto: Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar
Foto: Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar

Maturanti Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar darivali krv: "Čestitamo im na hrabrosti"

"Desetoro hrabrih odlučilo se za ovaj korak. Troje učenika je prošlo testiranje i uključilo se u zajednicu darivatelja krvi. Svakako je bolje darovati krv nego tražiti nekoga da daruje tebi", poručuju iz školeIz bjelovarske Komercijalne i trgovačke škole ponovno stižu lijepe vijesti. Naime, i ove godine njihovi maturanti organizirano su i dobrovoljno darivali krv i to u pratnji profesora Tomislava Cuga koji je već dugo godina dobrovoljni darivatelj krvi.

- Desetoro hrabrih odlučilo se za ovaj korak, od njih čak četiri djevojke. Prije davanja krvi potrebno je ispuniti određeni zdravstveni upitnik, odgovoriti na nekoliko pitanja liječnika, izmjeriti količinu željeza i tlak kako bi se utvrdilo je li kandidat spreman za darivanje. Troje učenika je prošlo testiranje ove godine i uspjelo se uključiti u zajednicu dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj. Jedna od troje je djevojka, poručuju iz škole.

Tekućina koja spašava život

- Čestitamo na hrabrosti i nadamo se da će i u budućnosti ovaj human i prijeko potreban čin biti ponovljen. Krv je, kako znamo, tekućina koja spašava život, a ne može se proizvesti u laboratoriju. Stoga pozivamo i one koji su zbog nekih razloga danas bili odbijeni da probaju ponovno, kada se ispune uvjeti za davanje. Ali i one koji se možda nisu usudili danas izaći, kada skupe hrabrosti da se prijave. Svakako je bolje darovati krv nego tražiti nekoga da daruje tebi, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!