Fotografija: Pripreme za fašnik uvelike traju/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Pripreme za fašnik uvelike traju/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Maškare će ove godine Daruvarom vladati dva dana, evo što će se sve događati u gradu

Tradicionalna maskirana povorka održat će se u subotu, 18. veljače, dok je spaljivanje fašnika na rasporedu na sam pokladni utorak, 21. veljačeMaškare će i ove godine zavladati Daruvarom. Nakon prošlogodišnjeg nešto skromnijeg izdanja zbog pandemije, Grad Daruvar i Turistička zajednica Daruvar - Papuk ove su godine odlučili organizirati veću proslavu, koja će trajati dva dana.

Naime, tradicionalna maskirana povorka održat će se u subotu, 18. veljače, dok je spaljivanje fašnika na rasporedu je na sam pokladni utorak, 21. veljače.

Bogat sadržaj

- Subotnji program počinje od 10 sati na Trgu kralja Tomislava, kada kreće maskirana povorka. Maškare će potom ispred Gradske uprave preuzeti ključeve Grada, a ceremonijal će voditi Amatersko kazalište Daruvar. Također, predviđene su i glazbene te plesne točke, a nakon toga slijedi predstava za djece Klaunovska posla i mali karnevalski disco, poručila je direktorica TZ Daruvar - Papuk Ivana Plažanin Vuković.

Mališani će zavladatri gradom/ Foto: Predrag Uskoković
Mališani će zavladatri gradom/ Foto: Predrag Uskoković

Već tradicionalno tog će se dana održati i izbor za najbolje maske, u sklopu kojeg će prva tri mjesta biti i nagrađena, a u pripremi je i drugi sadržaj, poput izrađivanja figura od balona te razne dječje igre. 

- Program u utorak počinje od 10 i 30 sati, kada će se čitati pismo osude Zločku, njegovo spaljivanje te vraćanje ključeva Gradu, dodala je Plažanin Vuković.

Koncert pod maskama

Prema riječima zamjenice daruvarskog gradonačelnika Vande Cegledi, kao uvertira povorci i spaljivanju, održat će se tradicionalni Koncert pod maskama.

Plakat/ Foto: TZ Daruvar-Papuk
Plakat/ Foto: TZ Daruvar-Papuk

- Ove godine očekujemo zabavniju i veću proslavu nego lani, kada zbog pandemijskih uvjeta nismo mogli pripremiti veliku feštu. Nadalje, budući da ove godine fašnički utorak pada u vrijeme školskih praznika, odlučili smo da se program održi u prijepodnevnim satima, da bude prisutno što više građana. Također, iz istog razloga ovogodišnji Koncert pod maskama održat će se tjedan dana ranije, točnije 15. veljače u prostoru Društveno-kulturnog centra, s početkom u 18 sati. Za vrijeme Koncerta, baš kao i tijekom događanja na trgu za djecu će biti pripremljene krafne i prigodni pokloni, zaključila je Vanda Cegledi.

Za kraj recimo i to da su prijave za povorku u tijeku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u Turističkoj zajednici Daruvar - Papuk do 11. veljače. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!