Fotografija: Sastanak s predstavnicima Erste banke/ Foto: Marko Marušić-Facebook
Galerija
Sastanak s predstavnicima Erste banke/ Foto: Marko Marušić-Facebook

Marušić: "Zbog nesposobnosti bivše vlasti izgubili smo 11 milijuna kuna na kreditima za dvorane"

Unatoč tolikim potrošenim novcima, od četiri ugovorene dvorane, dvije (ona u Velikoj Pisanici i Hercegovcu) su ostale nedovršene. Kako smo i obećali, osigurat ćemo potrebnih 19 mil. kn i završiti te dvorane, kaže MarušićBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić na svom je Facebook profilu objavio kako je napravljena konverzija kredita za četiri dvorane, od kojih su dvije još uvijek nedovršene. Kako kaže, reprogramom se uštedjelo 600.000 kuna.

Predizborno obećanje

- Hvala Erste banci i mom odjelu za financije koji su pridonijeli takvom rješenju. Važno nam je svako rješenje koje smanjuje financijsku dubiozu u koju nas je dovela bivša županijska vlast. Reprogramom kredita za školsko sportske dvorane u Velikom Trojstvu, Garešnici, Hercegovcu i Velikoj Pisanici smanjili smo kamatnu stopu na 1,1 posto i napravili konverziju iz CHF u EUR. Dužan sam spomenuti da smo zbog katastrofalnih odluka i nesposobnosti bivše županijske uprave u tu svrhu do sada, na žalost, izgubili 11 mil. kn više no što smo trebali, pored ostalog poručio je Marušić te nastavio.

Kredit je reprogramiran te je napravljena konverzija iz CHF u EUR/ Foto: Marko Marušić-Facebook
Kredit je reprogramiran te je napravljena konverzija iz CHF u EUR/ Foto: Marko Marušić-Facebook

- Produljivanjem rokova otplate kredita kod banaka, bivši je župan plaćao spremnost banke da financira ostale projekte koji nisu imali osigurana sredstva u proračunu. Unatoč tolikim novcima potrošenim samo na kamate, od četiri ugovorene dvorane, dvije (ona u Velikoj Pisanici i Hercegovcu) su ostale nedovršene, premda je ukupna cijena spomenutih dvorana dosegnula iznos od 106,1 mil. kn, što je 50 mil. kn više od početno ugovorenih. Kako smo i obećali u kampanji, osigurat ćemo potrebnih 19 mil. kn i završiti te dvorane kako bi ih napokon mogli koristiti djeca i mladi, zaključio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.