Fotografija: Župan Marko Marušić i zamjenica Marija Jungić/Foto: Mojportal.hr
Galerija
Župan Marko Marušić i zamjenica Marija Jungić/Foto: Mojportal.hr

Marušić: "Naša bolnica dobila je pomoć države zahvaljujući Totgergelijevom amandmanu"

Podsjećam da je premijer Andrej Plenković već ranije obećao pomoć županiji, a sada to obećanje i provodi u djelo, poručio je MarušićPrihvaćanjem izmjena i dopuna Proračuna RH za ovu godinu, Hrvatski sabor danas je izglasao i stavku koja će olakšati funkcioniranje zdravstvenog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Plenković ispunio obećanje

- Zadovoljstvo mi je obavijestiti javnost da je u danas prihvaćenom rebalansu uvrštena pozicija od 2.055.000 kuna za Opću bolnicu Bjelovar. Ova financijska pomoć države ostvarena je zahvaljujući zalaganju saborskog zastupnika Mire Totgergelija, i naravno razumijevanju Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića. Svima im ovom prilikom toplo zahvaljujem. Želim podsjetiti da je premijer Plenković već ranije obećao pomoć županiji, a sada to obećanje i provodi u djelo, poručio je bjelovarsko župan Marko Marušić.

Suradnja s državom

Nadalje, župan je podsjetio da je upravo tijekom kampanje posebno naglašavao važnost suradnje s tijelima državne vlasti bez čije pomoći Bjelovarsko-bilogorska županija neće moći izaći iz teške situacije u koju ju je dovela prethodna vlast.

- Nadam se i vjerujem da će pomoć države u idućoj godini biti još i veća, zaključio je župan Marušić.

Miro Totgergeli/Foto: MojPortal.hr
Miro Totgergeli/Foto: MojPortal.hr