Fotografija: Marko Marušić o novoj ploči Milanu Tepiću/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marko Marušić o novoj ploči Milanu Tepiću/ Foto: Deni Marčinković

Marušić: "Uzdizanje Milana Tepića pljuska je u lice svim žrtvama, posebno u Bjelovaru"

"Tim „izvanvremenskim podvigom“ kako ga naziva Draško Stanivuković, major Tepić je zavio u crno 11 bjelovarskih obitelji. Da nije spriječena detonacija ostalih skladišta, raznio bi cijeli Bjelovar", poručuje MarušićBJELOVAR - Bjelovarsko - bilogorski župan Marko Marušić reagirao je na podizanje spomen ploče majoru JNA Milanu Tepiću u Banja Luci. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Slavljenje zločinca, majora JNA Milana Tepića i podizanje spomen-ploče u Banjoj Luci njemu u čast pljuska je u lice i sol na ranu svim žrtvama agresije na Hrvatsku, a posebno nama u Bjelovaru.

Ovo nije prvi put

Major Tepić ostat će trajno zapamćen kao fanatik koji je 1991. raznio sebe i skladište sa 170 tona ekplozivnih sredstava na bjelovarskoj Barutani. Tim „izvanvremenskim podvigom“ kako ga u deliriju naziva gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, major Tepić je zavio u crno 11 bjelovarskih obitelji koje su tada ostale bez svojih sinova i muževa. Da nije spriječena detonacija ostalih skladišta, Tepić bi raznio cijeli Bjelovar.

Kukavica i zločinac

Ovo, nažalost, nije prvi put da se herojem naziva čovjeka koji s herojstvom nema ništa. Riječ je o kukavici i zločincu. Nakon Beograda u kojem je Milan Tepić već dobio ulicu, veličanju zločinca pridružila se i Banja Luka koja, očito ne slučajno, pokazuje nerazumijevanje događaja iz obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata u kojem je Hrvatska bila napadnuta.

Skandalozno je što se njegovanju kulta ličnosti, koja ni po čemu dobrom neće ostati zapamćena u novijoj povijesti, priključio gradonačelnik Banja Luke koji u vrijeme strašnog zločina nije bio ni rođen. Ovo samo pokazuje da ideja „velike Srbije“ i dalje živi, stoji u priopćenju bjelovarsko - bilogorskog župana Marka Marušića.