Fotografija: /Foto: Martina Čapo
Galerija
/Foto: Martina Čapo

Marušić: "Umjesto šest, iz Bjelovara za Zagreb svakoga dana vozit će devet izravnih vlakova"

"Ujedno se nabavljaju pouzdaniji, učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji elektromotorni i motorni baterijski vlakovi. Prvi takav vlak u Bjelovar bi trebao stići već u rujnu", kažu iz BBŽ-aHrvatske željeznice izradile su prijedlog nacrta voznog reda za 2024./2025. godinu u kojem se za područje Bjelovarsko-bilogorske županije predviđa značajno povećanje broja linija. Prema novom voznom redu umjesto dosadašnjih šest, iz Bjelovara za Zagreb svakog dana prometovat će devet izravnih vlakova, što je povećanje od čak 50 posto, javljaju z BBŽ-a.

Dvije linije više predviđene su i za povratak iz Zagreba za Bjelovar. Umjesto dosadašnjih sedam, građani će moći koristiti devet izravnih vlakova.

Osim veće učestalosti linija, Hrvatske željeznice građanima žele omogućiti i veću udobnost. U tu svrhu sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti nabavljaju se pouzdaniji, učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji elektromotorni i motorni baterijski vlakovi.

Stižu baterijski vlakovi

- Prvi takav vlak u Bjelovar bi trebao stići već u rujnu, a u punoj primjeni prema informacijama iz HŽ-a trebao bi biti najkasnije do sredine prosinca kada na snagu stupa novi vozni red. Već u proljeće 2025. na bjelovarsko područje trebao bi stići i drugi baterijski vlak, kojim bi se dodatno povećala dostupnost i kvaliteta prijevoza, kažu iz BBŽ-a.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije broj putnika u željezničkom prijevozu iz godine u godinu raste, a tome u značajnoj mjeri doprinose i subvencije karata kojima Županija studentima, umirovljenicima te osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima osigurava povoljniji prijevoz.

Povećanje broja linija kao i nabava novih vlakova zasigurno će doprinijeti daljnjem povećanju broja putnika, a Bjelovarsko-bilogorska županija će to nastaviti snažno podupirati.

Dobijte informaciju odmah zapratite nas na Facebooku i TikToku!