Fotografija: Marko Marušić posjetio je prvašiće u Grubišnom Polju/ Foto: BBŽ
Galerija
Marko Marušić posjetio je prvašiće u Grubišnom Polju/ Foto: BBŽ

Marušić u Grubišnom: "Djeci moramo omogućiti sve potrebne uvjete za sretno djetinjstvo"

"Veseli nas da su mjere popustile i da ćemo više uživo biti u školi nego do sada", rekla je Snježana Seliš, ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju
Počela je nova školska godina, a u školske klupe u osnovnim školama na području Bjelovarsko-bilogorske županije sjelo je 8187 učenika, od toga 952 njih učenici su prvog razreda.

Prvašiće Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, njih 40, obišao je župan Marko Marušić.

<p>Učenici prvog razreda OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje/ Foto: BBŽ</p>

Učenici prvog razreda OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje/ Foto: BBŽ

- Lijepo je biti danas ovdje i dati potporu našim najmlađima. Županija i Grad će učiniti sve da našoj djeci, našoj mladosti bude najbolje ovdje, da imaju sve potrebne uvjete kako bi ovaj najsretniji dio djetinjstva proveli što kvalitetnije. Prošli tjedan smo održali sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojemu je prisustvovala i naša glavna epidemiologinja dr. Grgić gdje su se usuglasile mjere. Ono što prvenstveno želim je da se poštuje struka jer najvažnije nam je zdravlje naše djece, učitelja, profesora i svih djelatnika škol, rekao je župan Marušić koji je tom prilikom istaknuo kako da će njegov stariji sin nagodinu biti učenik prvog razreda i kako razumije roditelje koji su danas prvi put otpremili svoje dijete u školu.

<p>Župan je mališanima poželio puno uspjeha u školi/ Foto: BBŽ</p>

Župan je mališanima poželio puno uspjeha u školi/ Foto: BBŽ

Kako su se u OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje pripremili za novu školsku godinu rekla je ravnateljica Snježana Šeliš:

- Bilo nam je lakše pripremiti se za ovu školsku godinu budući da smo prošle godine gotovo preko noći morali pripremiti za online nastavu i prilagoditi se svim epidemiološkim mjerama. Veseli nas da su mjere popustile i da ćemo više uživo biti u školi nego do sada. I dalje smo ostali pri tome da učenici budu fiksno u svojim učionicama i da se ne sele, osim naravno kabinetske nastave informatike i tjelesne i zdravstvene kulture, a uvest ćemo ove godine i dva mala odmora kako bi se učenici što manje sretali po hodnicima. Ove godine bilježimo blagi pad broja učenika. Prošle godine smo ih imali 430, ove godine 419, poručila je ravnateljica Seliš.

<p>Župan i suradnici u posjetu mališanima/ Foto: BBŽ</p>

Župan i suradnici u posjetu mališanima/ Foto: BBŽ

Obilasku grubišnopoljskih prvašića prisustvovao je i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

Pozdravljam župana i njegovu zamjenicu župana na prvom radnom posjetu gradu Grubišnom Polju. Župan je došao obići školu i dati podršku učenicima što govori da je on župan koji želi razvoj i kontakte sa svima. Koristim priliku da mu se na tome zahvalim, naglasio je gradonačelnik Mađeruh.

<p>Župan Marušić sa zamjenicom Jungić te gradonačelnikom Mađeruhom i ravnateljicom Seliš/ Foto: BBŽ</p>

Župan Marušić sa zamjenicom Jungić te gradonačelnikom Mađeruhom i ravnateljicom Seliš/ Foto: BBŽ

Svoj prvi školski dan kratko je komentirala i prvašica Doris.

- Dugo sam se pripremala za školu, jako mi je lijepo ovdje u razredu i učiteljica je jako dobra, poručila je Doris. 

Svim našim učenicima želimo puno uspjeha, sreće, zadovoljstva i znanja u novoj školskoj godini.

<p>Prvi dan u školi/ Foto: BBŽ</p>

Prvi dan u školi/ Foto: BBŽ