Fotografija: Župan Marušić u obilasku nove zgrade bjelovarske bolnice/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić u obilasku nove zgrade bjelovarske bolnice/Foto: BBŽ

Marušić posjetio novu zgradu bjelovarske bolnice: "Veseli me što su već krenule prve operacije"

"Ovaj prostor i oprema su doista impresivni i u razini su naših KBC-ova u velikim gradovima", rekao je župan Marko Marušić tijekom obilaska nove zgrade bolniceNakon što su uspješno prošli očevid nadležne komisije Ministarstva zdravstva i dobili odobrenje za rad u novoj zgradi, u bjelovarskoj Općoj bolnici „Dr. Anđelko Višić“ ovog tjedna započeli su i s prvim operativnim zahvatima u novim i suvremeno opremljenim operacijskim salama, javljaju iz BBŽ-a.

Da novi prostor nudi uistinu sjajne uvjete kako zaposlenicima tako i pacijentima uvjerio se i župan Marko Marušić obilazeći novu zgradu u društvu ravnateljice bolnice Sanele Grbaš Bratković i njenih suradnika.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Na zadovoljstvo svih nas, samih djelatnika i što je najbitnije pacijenata, uspjeli smo riješiti problem opremanja nove zgrade i u ovih godinu dana smo iz one gotovo bezizlazne situacije u kojoj je prijetilo urušavanje zdravstvenog sustava zahvaljujući našoj Vladi i premijeru Plenkoviću došli u situaciju da danas imamo suvremeno opremljenu novu zgradu i riješenu otplatu 200 milijuna kuna kredita. Veseli me da su ovaj tjedan uspješno obavljene i prve operacije. Ovaj prostor i oprema su doista impresivni i u razini su naših KBC-ova u velikim gradovima. Djelatnici naše bolnice i naši građani, a i svi mi zajedno, imamo itekako razloga biti zadovoljni jer smo ovim zdravstvenu zaštitu podigli na višu razinu, a to nam je i bio cilj – kazao je župan nakon obilaska novog prostora vidno zadovoljan viđenim.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Tom prigodom župan je podsjetio da Županija provodi različiti mjere od subvencioniranja kamata na stambene kredite i subvencioniranja troškova podstanarstva do sufinanciranja stručnog osposobljavanja liječnika i medicinskog osoblja, a sve s ciljem zadržavanja postojećih i privlačenja novih liječnika i potrebnog medicinskog osoblja.

- Drago mi je da smo mi u ove dvije godine u plusu što se tiče broja dolazaka u odnosu na broj odlazaka liječnika. Nedostatak liječnika je veliki problem ne samo u našoj županiji nego na razini čitave Hrvatske – kazao je župan napominjući da je uređenje i opremanje nove zgrade svakako dobar poziv mladim liječnicima da dođu u Bjelovar i rade u odličnim uvjetima.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Zadovoljstvo zbog prelaska u novu i suvremeno opremljenu zgradu iskazala je i ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković kojoj je pripala čast da kao kirurg izvede i prvu operaciju u novom prostoru.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
 

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Nakon što smo dobili rješenje da možemo početi s radom dana 18. prosinca napravljena je i prva operacija. Jako sam ponosna jer sam imala čast da kao kirurg prva napravim operativni zahvat. Zahvat je dobro prošao i pacijent je već otpušten na kućno liječenje. Mi danas ovdje imamo pet operacijskih sala opremljenih najsuvremenijom opremom i svi smo time jako zadovoljni – istaknula je Grbaš Bratković ističući da će i preostali dio zgrade, a to je onaj podrumski u koji će biti smješteni bolnička kuhinja i laboratorij, uskoro biti u cijelosti opremljeni, piše na stranicama BBŽ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!