Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Marušić: "Opet smo povećali sredstva jer su nam ulaganja u poljoprivredu iznimno važna"

Župan je u Botincu uručio ugovore predstavnicima udruga iz područja poljoprivrede koje su ostvarile pravo na sufinanciranje projekata i programa kroz javni poziv BBŽ-aŽupan Marko Marušić u Botincu na poziv Saše Feletara i udruge vinogradara i voćara "Bilogorski Bregi" Kapela, uručio je ugovore predstavnicima udruga iz područja poljoprivrede koje su ostvarile pravo na sufinanciranje projekata i programa kroz javni poziv Bjelovarsko-bilogorske županije, javlja BBŽ.

- Nama kao Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ulaganja u razvoj poljoprivrede su od iznimne važnosti i zato osim što smo opet povećali ukupna sredstva javnog poziva koji je u tijeku, po prvi puta smo raspisali javni poziv za dodjelu financijskih sredstava kojima ćemo sufinancirati rad i projekte udrugama u poljoprivredi. Ovim Javnim pozivom želimo pružiti jednokratne financijske potpore udrugama čija je glavna djelatnost usmjerena na poljoprivredu i ruralni razvoj, a koje svoje aktivnosti provode na području naše županije. Važna nam je suradnja s udrugama koje aktivno sudjeluju u poljoprivrednom sektoru jer upravo kroz zajedničku suradnju dobijemo povratne informacije kako i kroz koje mjere odnosno potpore unaprijediti sektor poljoprivrede i pomoći našim poljoprivrednicima – kazao je Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

U ime potpisnika nazočnima se obratila Višnja Dreta iz udruge "Ploščičko Mašinanje".

- Želim se zahvaliti našem županu Marušiću i pročelniku Pavičiću što vode brigu o nama malim udrugama koje djeluju u ruralnim selima. Ovim projektima na neki način i privlačimo mlade da ostanu u ruralnim krajevima i bave se poljoprivredom – kazala je Dreta.

Ukupno je dodjeljeno više od 18.000,00 eura. Najmanji iznos potpore koji je moguće ostvariti je 500 eura, a najveći iznos 75% prihvatljivih troškova, javlja BBŽ. Na javni poziv prijavilo se 16 udruga te su sve ostvarile pravo na sufinanciranje projekata.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!