Fotografija: Ugovore je potpisalo novih 25 korisnika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ugovore je potpisalo novih 25 korisnika/ Foto: Deni Marčinković

Marušić: "Liječnicima i medicinskom osoblju ove godine isplatili smo subvencije vrijedne 1,6 mil. kn"

Ove mjere itekako daju rezultata, jer smo zaposlili 28 mladih liječnika, od kojih je 12 zaposleno u posljednja tri mjeseca, kaže župan Marko MarušićŽupanijsku subvenciju za liječnike i medicinskog osoblje ostvarilo je novih 25 korisnika, a ugovore s njima danas je potpisao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

- Ove godine zaprimili smo 42 zahtjeva, od kojih se 29 odnosi na stručno usavršavanje, 8 za sufinanciranje troškova podstanarstva te 5 za subvenciju kamata po stambenom kreditu. U ovoj godini za sve tri potpore isplaćeno je 1,6 milijuna kuna, poručio je župan Marušić.

Mjere daju rezultate

Inače, županijske mjere odnose se na subvenciju kamate stambenih kredita u iznosu do 20 tisuća kuna godišnje, trošak podstanarstva do 2000 tisuće kuna bruto mjesečno te 50 posto iznosa stručnog usavršavanja. Prilikom svog obraćanja, župan je izrazio zadovoljstvo što mjere daju rezultate.

Do sada je isplaćeno 1,6 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković
Do sada je isplaćeno 1,6 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković

- Povećali smo mjesečni iznos stipendija za studente medicine s tisuću, na tri tisuće kuna, a ove godine zaposlili smo 28 mladih liječnika, od kojih je 12 zaposleno u posljednja tri mjeseca. Nadalje, posebni smo na razini Hrvatske, jer su liječnici došli u sredine gdje ih godinama nije bilo, poput Garešničkog Brestovca, Končanice ili Đulovca, istaknuo je Marušić te čestitao svim novim korisnicima županijskih mjera.

Recimo i to da do sada nije bilo kriterija po ovom pitanju, međutim to je promijenjeno na zadnjoj sjednici Županijske skupštine.

Novi kriteriji

- Imali smo svakakve slučajeve, poput toga da korisnici koriste subvenciju za kredite, iako su njihovi supružnici već vlasnici nekih nekretnina ili da se podstanarstvo plaćalo roditeljima. Ti kriteriji sada su izmijenjeni, a i dalje su na snazi sve tri mjere, pojasnila je županijska pročelnica za zdravstvo Andrea Bengez.

Korisnici su zadovoljni mjerama/ Foto: Deni Marčinković
Korisnici su zadovoljni mjerama/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo ostvarenim potporama iskazalo je i dvoje korisnika koji su danas potpisali ugovor.

- Dva mjeseca radim u Zavodu za hitnu medicinu BBŽ, ispostava Daruvar, a na zapošljavanje u ovoj županiji navela me, pored ostalog, i subvencija za podstanarstvo. Živimo u vrijeme teške financijske situacije, stoga je ova pomoć itekako dobro došla te se zahvaljujem Županiji na tome, poručila je liječnica Katarina Kučak iz Gornje Stubice.

Katarina Kučak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Katarina Kučak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Subvenciju za stručno osposobljavanje iskoristio je i Tomislav Banić iz Garešnice.

- Radim kao glavni fizioterapeut bolnice Daruvarskih toplica. Zahvaljujem se županu na subvencijama u ime svih kolega iz Toplica, koji smo izvanredni studenti diplomskog studija fizioterapije na Sveučilištu u Osijeku. Ove mjere pomažu nam financirati to školovanje, a ujedno nam povećavaju zadovoljstvo rada i života u našoj županiji. To svakako može biti poticaj i ostalim kolegama da napreduju u struci, zaključio je Banić. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!

Tomislav Banić, Marko Marušić i Andrea Bengez/ Foto: Deni Marčinković
Tomislav Banić, Marko Marušić i Andrea Bengez/ Foto: Deni Marčinković