Fotografija: Krštenje mošta u mlado vino u Daruvaru prijašnjih godina/Foto: TZ Daruvar - Papuk
Galerija
Krštenje mošta u mlado vino u Daruvaru prijašnjih godina/Foto: TZ Daruvar - Papuk

Martinjska procesija vinara i vinogradara kreće sutra u 9:30 iz centra Daruvara

Za sve sudionike organizirana je Martinjska zakuska, a u Procesiji će sudjelovati i članovi Amaterskog kazališta Daruvar koji će nositi raspelo i pogačuDARUVAR - Obzirom da je u Daruvaru zbog epidemiološke situacije otkazana centralna proslava Martinja, Turistička zajednica Daruvar-Papuk smislila je kako ipak svoje sugrađane razveseliti i podsjetiti na važan datum u godini kada se mošt pretvara u mlado vino.

Svečanost ceremonije Martinja/Foto: TZ Daruvar - Papuk
Svečanost ceremonije Martinja/Foto: TZ Daruvar - Papuk

Zato će sutra, 11. studenog s početkom u 9.30 sati ispred Gradske uprave organizirati Martinjsku procesiju u kojoj će sudjelovati vinari i vinogradari.

Raspelo i pogača

- Procesija će pohoditi do Župne Crkve Presvetog Trojstva gdje će potom velečasni Žarko Turuk blagosloviti sve prisutne, a prvenstveno mlado vino, vinare, vinogradare i podrumare. Nakon blagoslova mladog vina, oko 11 sati, za sve sudionike organizirana će biti Martinjska zakuska u Restoranu Terasa – kazala nam je Ivana Plažanin Vuković iz TZ podsjetivši kako će u Procesiji, između ostalih, sudjelovati i članovi Amaterskog kazališta Daruvar koji će nositi raspelo i pogaču.

Kvalitetna vina daruvarskog kraja/Foto: TZ Daruvar - Papuk
Kvalitetna vina daruvarskog kraja/Foto: TZ Daruvar - Papuk

Ne sumnjamo kako će biti veselo, a u ovim nimalo lakim danima, svima će nam goditi malo opuštanja. Nema boljeg načina nego misli skrenuti na dobru kapljicu koje u Daruvaru ne manjka.