Fotografija: Dario Hrebak, Marta Markešić i Valentina Cepanec/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak, Marta Markešić i Valentina Cepanec/ Foto: Deni Marčinković

Marta Markešić prva na međunarodnom natjecanju iz engleskog: "Mislila sam da će biti teže"

Na samom ispitu stvarno sam se potrudila i bila sam jako sretna kad sam pobijedila. Mama i tata su bili baš sretni. To je baš lijep osjećaj, poručila je Marta MarkešićMarta Markešić, učenica 6. b razreda 1. osnovne škole Bjelovar osvojila je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u znanju engleskog jezika "Hippo English Language Olympiad". Na odličnom rezultatu Marti i njenoj mentorici Valentini Cepanec danas je uputio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

Veliki uspjeh

- Osvojiti prvo mjesto u kategoriji Hippo 1, na međunarodnom natjecanju na kojemu su sudjelovali učenici iz 45 zemalja s neengleskog govornog područja, zbilja je fenomenalan uspjeh. Time je osim vlastitog priznanja, ujedno i promovirala svoju školu, ali i naš grad izvan granica Republike Hrvatske. Prema ustaljenoj praksi Grad će Martu i njenu mentoricu nagraditi s iznosom od tisuću kuna, poručio je Hrebak te još jednom čestitao ovoj iznimno talentiranoj učenici. 

Zdravko Pavec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Zdravko Pavec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Inače, Hippo English Language Olympiad održala se od 19. do 22. rujna u Lido di Jesolu u Italiji, a na natjecanju je ukupno sudjelovalo 48 tisuća učenika iz zemalja diljem svijeta. 

- Krajem lipnja učiteljica mi je rekla da sam izborila pravo nastupa na natjecanju te sam počela s on-line pripremama. U Italiji je bilo jako zabavno i nije bilo važno pobijediti, već se dobro provesti i ponijeti lijepe uspomene. Na samom ispitu stvarno sam se potrudila i bila sam jako sretna kad sam pobijedila. Mama i tata su bili baš sretni. To je zbilja lijep osjećaj, istaknula je Marta Markešić.

Marta Markešić i njena mentorica Valentina Cepanec/ Foto: Deni Marčinković
Marta Markešić i njena mentorica Valentina Cepanec/ Foto: Deni Marčinković

Za sam ispit kaže da je očekivala čak i malo teža pitanja. 

Zabavan ispit

- Učiteljica mi je davala ispite od prijašnjih godina za vježbu. Testovni na natjecanju nisu bili lagani, ali sam očekivala da će za tu razinu ipak biti malo teži. Na usmenom dijelu razgovarali sam s gospođom koja nam je dala društvenu igru i kartice te smo upisivali stvari sa slika, a osobni zadatak bio mi je prepričati posljednji šoping, što je zbilja bilo zabavno, opisala je samo natjecanje nagrađena bjelovarska učenica. 

Gradonačelnik je Martu i njenu mentoricu ugostio u svom uredu/ Foto: Deni Marčinković
Gradonačelnik je Martu i njenu mentoricu ugostio u svom uredu/ Foto: Deni Marčinković

Mentorica Valentina Cepanec za Martu je imala samo riječi hvale.

- Pripreme nisu bile toliko zahtjevne, a najbitnije mi je bilo Martu osloboditi treme i to upravo kroz vježbu. Sve testove s prijašnjih natjecanja uspješno je riješila, a manje poteškoće brzo smo otklonili. Posebnu pažnju usmjerili smo na otklanjanje stvari koje nesvjesno dobro radi, odnosno da shvati zašto se to baš tako koristi. Drago mi je što na samom natjecanju nije imala tremu, posebno na usmenom dijelu. Iskreno, očekivala sam visoko Martin plasman, ali prvo mjesto zbilja me iznenadilo, odnosno došlo je kao šećer na kraju. Bravo Marta!, uzviknula je mentorica na kraju svog obraćanja.