Fotografija: Igor Brajdić iz HSLS-a rekao je da će stranka na izborima podržati HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušića/Foto: HDZ, Facebook IB
Galerija
Igor Brajdić iz HSLS-a rekao je da će stranka na izborima podržati HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušića/Foto: HDZ, Facebook IB

Marko Marušić u pohodu na Županiju dobio podršku HSLS-a

"Cilj nam je promijeniti stvari na bolje i sudjelovati u vlasti, što je i bit politike", rekao je predsjednik Županijskog odbora HSLS-a Igor BrajdićŽupanijski odbor HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije donio je odluku da će na predstojećim lokalnim izborima kao kandidata za župana podržati HDZ-ovog kandidata Marka Marušića, potvrdio nam je predsjednik ŽO HSLS-a Igor Brajdić. 

- Na izbore za Županijsku skupštinu idemo sa svojom listom na kojoj će biti i gradonačelnika i načelnika općina. Riječ je o vrlo jakoj listi, a cilj nam je zajednički razvoj županije i sudjelovanje u vlasti, što je i bit politike. Nećemo imati vlastitog kandidata za župana, već ćemo podržati Marka Marušića, kojega znamo od djetinjstva, a s kojim imamo dobru suradnju i zajednički cilj, promijeniti stvari na bolje - rekao je Igor Brajdić.

Najavljena suradnja

Podsjetimo, na listi koju Bradić spominje, trebala bi se naći poznata imena lokalne politike, poput gradonačelnika Čazme Dinka Piraka, načelnici općina Kapela i Velika Pisanica Danijel Kovačec i Fredi Pali i ostali.

Zadovoljstvo najavljenom suradnjom nije krio ni HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić.

- Jučer su me nazvali moji prijatelji Dario Hrebak i Igor Brajdić te obavijestili da su me odlučili podržati kao kandidata za župana, što mi je neizmjerno drago. Do sada smo odlično surađivali i siguran sam da će se ta praksa nastaviti i u budućnosti - kazao je Marko Marušić. 

Temelj za optimizam

Kako će se ova suradnja odraziti na situaciju u Gradu Bjelovaru Brajdić i Marušić nisu htjeli komentirati, već su samo kratko poručili da bi se sve trebalo znati idući tjedan. 

Međutim, ono što je sigurno jest da i HDZ i HSLS optimizam za pohod na Županiju temelje na rezultatima ostvarenim na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. 

Podsjetimo, upravo je ova koalicija dobila najviše glasova u našoj županiji, točnije 34 posto. Usporedbe radi, Restart koalicija, u kojoj je participirala i nezavisna lista aktualnog župana Damira Bajsa, dobila je 24 posto glasova. U brojevima, koalicija HDZ/HSLS osvojila je nešto više od 58 tisuća glasova, dok je Restart koaliciju podržalo nešto više od 41 tisuću birača.