Fotografija: Gradonačelnik garešnice Josip Bilandžija i HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić/Foto: HDZ
Gradonačelnik garešnice Josip Bilandžija i HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić/Foto: HDZ

Marko Marušić posjetio Garešnicu i dobio podršku Bilandžije

Dvadeset godina samo tonemo. Ako nešto ne promijenimo u iduće četiri godine, past ćemo na samo dno - rekao je MarušićHDZ-ov kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić na svojevrsnoj je predizbornoj turneji po Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i posjećuje gradove u kojima je na vlasti HDZ ili gradonačelnik koji podržava HDZ-ova kandidata. I tu je u solidnoj prednosti u odnosu na župana Damira Bajsa budući da se gradonačelnici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji redom nadaju da će na lokalnim izborima Marušić na poziciji župana zamijeniti Damira Bajsa. 

Potpora kandidaturi

Nakon što je dobio podršku Darija Hrebaka u Bjelovaru, Damira Lneničeka u Daruvaru i Zlatka Mađeruha u Grubišnom Polju, u ponedjeljak je posjetio četvrti grad, Garešnicu, gdje je potporu njegovoj kandidaturi dao i tamošnji gradonačelnik, Josip Bilandžija. 

- Čitam maloprije o susretu petorice župana sjevernih županija. Lijepo je kad se župani tako sastaju. Ali tužan sam kada pogledam ekonomske pokazatelje tih županija u odnosu na našu. Dok su oni pri vrhu, među 21 županijom, Bjelovarsko-bilogorska je pri dnu. Na 15. mjestu smo prema bruto domaćem proizvodu, na 18. mjestu prema indeksu gospodarske snage, na 20. mjestu prema prosječnoj mjesečnoj neto plaći, na 16. mjestu prema indeksu razvijenosti te na 17. mjestu prema iskorištenosti europskih fondova. Dvadeset godina samo tonemo. Ako nešto ne promijenimo u iduće četiri godine, past ćemo na samo dno - rekao je Marušić

Želi više

Gradonačelnik Bilandžija se, naravno, složio s Marušićem i dodao: 

- Mislim da kao županija možemo više. Stoga mi je zadovoljstvo vidjeti snažnu i  ambicioznu osobu koja želi i može više. Zato vas sve skupa pozivam da podržimo Marka - poručio je gradonačelnik Garešnice.

Zanimljivo je da kandidat HDZ-a za župana Marko Marušić u svojim izjavama u pravilu ne spominje Damira Bajsa nego samo iznosi podatke o stanju u županiji i biračima šalje poruke kako rezultati moraju biti bolji.