Fotografija: Marin Deškin (lijevo), novi je povjerenik Domovinskog pokreta za BBŽ/Foto: DP
Galerija
Marin Deškin (lijevo), novi je povjerenik Domovinskog pokreta za BBŽ/Foto: DP

Marin Deškin novi je povjerenik Domovinskog pokreta za BBŽ

Budući da su za rujan svakako planirani unutarstranački izbori, donesena je odluka da se imenuje povjerenik te sam 2. srpnja izabran za tu funkciju, potvrdio nam je DeškinJučerašnja neopoziva ostavka Miroslava Škore na čelno mjesto Domovinskog pokreta, a nešto kasnije i političkog tajnika te stranke Darija Žepine, nisu jedine promjene nastale u ovoj političkoj opciji.

Naime, čelno mjesto ostalo je upražnjeno u i županijskoj podružnici ove stranke, potvrdio nam je dr. Marin Deškin, novi povjerenik Bjelovarsko-bilogorskog Domovinskog pokreta. 

- Iako nije bilo nekih posebnih trzavica, unutar stranke odlučili smo izabrati novo županijsko vodstvo. Budući da su za rujan svakako planirani unutarstranački izbori, donesena je odluka da se imenuje povjerenik te sam 2. srpnja izabran na tu poziciju, rekao nam je Marin Deškin, jedan od dosadašnjih dopredsjednika županijske podružnice DP-a.

Dragašević i dalje u Skupštini

Iako nije želio ulaziti u detaljne razloge smjene Dubravke Dragašević, novi povjerenik kazao nam je da će kandidatkinja za župana na nedavno održanim lokalnim izbora, kao i kandidat za njezinog zamjenika Josip Đurđević i dalje biti članovi Županijske skupštine ispred Domovinskog pokreta. 

- Koordinirani smo te međusobno nemamo nikakvih problema, a jedina je razlika što Dubravka više nije predsjednica, istaknuo je novi povjerenik.

Škorina ostavka iznenadila sve

Također, osvrnuo se i na jučerašnji potez sad već bivšeg predsjednika stranke Miroslava Škore.

- Iako sam s gospodinom Škorom u neposrednom kontaktu, ova odluka mene osobno, ali i većinu nas, doista je iznenadila. Međutim, on je svoje razloge detaljno elaborirao i ja ga u svakom smislu mogu razumjeti, kazao je.

Podsjetimo, Marin Deškin subspecijalist je endokrinologije s dijabetologijom, a u stanci je aktivan gotovo od njenog osnutka te ja na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima bio kandidat Domovinskog pokreta u II. izbornoj jedinici. 

Također, prema njegovim riječima, bio je i prvi povjerenik te stanke za Bjelovarsko-bilogorsku županije, a nakon ovih lokalnih izbora izabran je i za člana županijskog odbora za zdravstvo, kroz koji će, kaže, pokušati pokrenuti određene stvari. 

Nedostupnost zdravstvene zaštite

- Rodom sam iz Velikih Zdenaca, a radim i u Daruvaru te sam dobro upoznat sa situacijom u zdravstvu naše županije, koja nažalost nije dobra. Naime, zdravstvena zaštita nije samo bjelovarska bolnica i financiranje njene izgradnje i opremanja. Primjerice, u Hrvatskoj ne postoji situacija da neki tipovi srčanog infarkta, koji imaju indikacija da se rješavaju na klinikama, idu zaobilaznim putem i usput čekaju drugog doktora ili sanitet. Međutim, osobe iz Čazme i Garešnice, koje se nažalost nađu u takvim situacijama, umjesto da odmah budu otpremljene u Zagreb, na svome putu prvo moraju proći kroz Bjelovar, što je nedopustivo, požalio se Deškin dodajući da je to samo jedan od primjera nelogičnosti.

Što se tiče političkog plana, nije htio konkretno odgovoriti namjerava li se na izborima u rujnu kandidirati za čelno mjesto županijskog Domovinskog pokreta, već je poručio da su njegove političke ambicije ponajviše usmjerene u smanjenje neravnopravnosti u dostupnosti zdravstvene zaštite u našoj županiji.

Sajamska koalicija

Razloge smjene Dubravke Dragašević pokušali smo doznati i od nje same, međutim nije odgovarala na naše pozive. Zanimljivo, iako je uoči održavanja prvog kruga izbora Dragašević bila poprilično prisutna u medijskom prostoru, nakon famozne „Sajamske koalicije“, moglo je se vidjeti tek na sjednicama Županijske skupštine. 

Podsjetimo, uoči drugog kruga lokalnih izbora Dragašević je kroz „programsku suradnju“ s SDP-om, podržala bivšeg župana Damira Bajsa, da bi istog dana u Bjelovar stigao sad već bivši tajnik Žepina i demantirao taj dogovor, rekavši da se Dragašević tom prilikom nespretno izrazila. 

Sandra Frčo, Damir Bajs i Dubravka Dragašević/ Foto: Deni Marčinković
Sandra Frčo, Damir Bajs i Dubravka Dragašević/ Foto: Deni Marčinković

Je li sporna koalicija, odnosno ishitren i nepromišljen politički potez, Dragašević koštao čelnog mjesta, ostaje tek za nagađati.