Fotografija: Marija Režek iz Garešnice/Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Marija Režek iz Garešnice/Foto: KruGarešnica.info

Marija Režek iz Garešnice darovala krv već 66 puta: "Svatko od nas može nekome spasiti život"

Humana obitelj dobrovoljnih davatelja krvi u Garešnici povećana je za četiri člana, a za sve koji se žele okušati u tom humanom činu, nova prilika pruža se 3. lipnja ove godineGradsko društvo Crvenog križa Garešnica provelo je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, javlja KruGarešnica.info.

Prikupljeno je 107 bočica, što je nešto manje nego u isto vrijeme prošle godine. Akcija je održana u maloj sali Hrvatskog doma u Garešnici te iz Crvenog križa zahvaljuju svim dobročiniteljima na pomoći, kao i Gradu Garešnici na ustupljenom prostoru.

Vjetar u leđa

Humana obitelj dobrovoljnih davatelja krvi povećana je za četiri člana, a za sve koji se žele okušati u tom humanom činu, nova prilika pruža se 3. lipnja ove godine.

- Krv su nam prvi put dali Anamarija Martinić, Martina Horvat, Sanja Čajsa i Matija Gujdo. To su relativno mladi ljudi i ja im stvarno od srca želim dobrodošlicu. Lijepo je kad se krug dobročinitelja širi, ovo nam daje vjetar u leđa da se još ustrajnije i poletnije pripremamo za nove akcije darivanja krvi - ističe ravnateljica Melita Lozina.

Foto: KruGarešnica.info
Foto: KruGarešnica.info

Svim darivateljima mjeri se tlak i željezo u krvi, što je stalna prilika za provjeru vlastitog zdravlja.

Besplatno dopunsko osiguranje

Gareščanka Marija Režek to je učinila već 66.put.

- Svatko neka po svojoj savjesti odluči hoće li nekome pomoći na ovaj način ili neće. Netko to želi, netko ne želi, ne vrijedi nagovarati. Ipak bi poručila svima koji mogu neka dođu i daju krv jer tako mogu spasiti nekome život - rekla je za Marija Režek.

Svima koji su pristupili članovi Dijabetičke udruge Garešnica izmjerili su razinu šećera u krvi, kroz 128 besplatnih mjerenja. Žene s 26, a muškarci s 36 davanja krvi ujedno su oslobođeni plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, piše KruGarešnica.info.

Ivica iz Garešničkog Brestovca/Foto: KruGarešnica.info
Ivica iz Garešničkog Brestovca/Foto: KruGarešnica.info

Jedan od njih je Ivica iz Garešničkog Brestovca koji je krv dao baš 36 puta.

- Nikad nisam imao probelma s davanjem krvi, uvijek je sve bilo u redu. Evo, danas je bila provjera šećera u krvi, a budući da sam 36 puta darivao krv, stekao sam pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje - kazao je Ivica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!