Fotografija: Marija Jungić, Melita Lozina i Vida Malek/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marija Jungić, Melita Lozina i Vida Malek/ Foto: Deni Marčinković

Marija Jungić primila predstavnike Crvenog križa: "Iznimno cijenim sve što radite"

Nadam se da će te akcijama koje organizirate kroz ovaj tjedan privući nove volontere ili darivatelje te općenito zainteresirati građane, kaže Marija JungićDiljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju ovih organizacija, koji je na taj dan rođen.

Prijem u Županiji/ Foto: Deni Marčinković
Prijem u Županiji/ Foto: Deni Marčinković

Nadalje, 8. svibnja u cijeloj Hrvatskoj počinje i Tjedan Crvenog križa, a tim povodom danas je predsjednike svih gradskih društava te ravnateljicu Županijskog društva ugostila zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić.

Plemenit i human rad

- Iznimno cijenim sve što radite, počevši od svih nedaća koje su nas zadnjih godina pokosile, poput poplava, potresa, covid krize i rata u Ukrajini, čije posljedice svi osjećamo. Nadam se da će te akcijama koje organizirate kroz ovaj tjedan privući nove volontere ili darivatelje te općenito zainteresirati građane, pored ostalog poručila je Jungić dodavši da iznimno cijeni njihov plemenit i humanitaran rad.

Marija Jungić i Melita Lozina/ Foto: Deni Marčinković
Marija Jungić i Melita Lozina/ Foto: Deni Marčinković

Svim volonterima, dobrovoljnim darivateljima krvi, sponzorima, kao i članovima Crvenog križa zahvale za trud i rad iskazala je i ravnateljica Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije Melita Lozina.

Svakodnevna briga o ljudima

- Svi zajedno dio smo jedne lijepe i plemenite priče. Kroz svakodnevni rad vodimo brigu o ljudima koji su u potrebi, a aktivni smo po svim javnim ovlastima koje su nam propisane. Zadnjih godinu i pol naviše smo bili angažirani oko prikupljanja pomoći za susjede iz Sisačko-moslavačke županije, koje je pogodio potres. Nadalje, zbližila nas je borba protiv covid epidemije, a trenutno fokus usmjeren je na pružanje pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine koje borave u našoj županiji, poručila je Lozina dodavši da pored toga obavljaju i redovne aktivnosti poput darivanja krvi, organiziranja tečaja prve pomoći, a vode i brigu o starijim sugrađanima te darivaju novorođenčad i školsku djecu.

Akcije u Bjelovaru

Što građane tijekom ovog tjedna očekuje u Bjelovaru opisala je Vida Malek, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.

Predsjednici gradskih društava/ Foto: Deni Marčinković
Predsjednici gradskih društava/ Foto: Deni Marčinković

- Od sutra kreće akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koja traje tri dana. Također, održat ćemo predavanje u Obrtničkoj školi Bjelovar povodom njihovog dana škola, a svakako najvažnija aktivnost je uključenje u nacionalnu kampanju Hrvatska volontira. Naime, naši volonteri iz Doma učenika srednjih škola održat će radionice iz prve pomoći za osam odgojnih skupina u Gradskom vrtiću Bjelovar, zaključila je Malek najavivši i posjet raseljenim osobama koje će tom prigodom darivati hranom i higijenskim potrepštinama.