Fotografija: Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, kandidatkinja za zamjenicu župana Marija Jungić, direktorica Darkoma Ivana Djedović, gradonačelnik Lneniček i ravnateljica Razvojne agencije Danica Cetin Pajer/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, kandidatkinja za zamjenicu župana Marija Jungić, direktorica Darkoma Ivana Djedović, gradonačelnik Lneniček i ravnateljica Razvojne agencije Danica Cetin Pajer/Foto: Grad Daruvar

Marija Jungić obišla daruvarske projekte: "Moram priznati da me uvijek iznova iznenade i oduševe"

Ova nova garnitura na čelu s Damirom Lneničekom zaista pokazuje da zna kako jedan grad treba voditi, rekla nam je Marija JungićGradonačelnik Daruvara Damir Lneniček ugostio je u utorak HDZ-ovu kandidatkinju za zamjenicu župana Mariju Jungić s kojom je prošetao po gradu i pokazao joj tri velika projekta koja se trenutno realiziraju u Daruvaru.

Marija Jungić sa svojim domaćinima na stadionu Sokol koji bi za koji dan trebao biti dovršen/Foto: Grad Daruvar
Marija Jungić sa svojim domaćinima na stadionu Sokol koji bi za koji dan trebao biti dovršen/Foto: Grad Daruvar

Damir Lneniček, njegova zamjenica Vanda Cegledi, ravnateljica Razvojne agencije Danica Cetin Pajer, predsjednica uprave Darkoma Ivana Djedović odveli su Mariju Jungić do sportsko-rekreacijskog centra Sokol koji bi za nekoliko dana trebao biti dovršen.

Završni pregled

- Radovi na Sokolu su u završnoj fazi, ostalo je još montirati manji dio stolica. Najkasnije do utorka, 2. lipnja, postavit će se i onaj drugi, završni sloj podloge, montirat će se koševi i sportska oprema. Nakon toga bi 7. lipnja trebao uslijediti završni pregled na kojem će nazočiti predstavnici ministarstva turizma i sporta - rekao nam je Boris Peranović, koordinator na provedbi projekta obnove Sportsko-rekreacijskog centra Sokol.

Evoo kako sad izgleda stadion Sokol u Daruvaru/Foto: Grad Daruvar
Evoo kako sad izgleda stadion Sokol u Daruvaru/Foto: Grad Daruvar

Gradonačelnik Lneniček nakon toga je s Marijom Jungić i svojim suradnicama obišao radove na izgradnji Digitalnog inovacijskog centra u bivšoj zgradi Radio Daruvara.

Radovi na Digitalnom inovacijskom centru idu prema planu/Foto: Grad Daruvar
Radovi na Digitalnom inovacijskom centru idu prema planu/Foto: Grad Daruvar

- Digitalni HUB je u fazi građevinskih radova koju izvodi tvrtka Alaber. Proveden je postupak nabave za informatičku opremu i laboratorij, a predstoji još provođenje postupka za opremanje namještajem - rekao nam je Peranović.

Isto tako, obišli su i Edukacijski centar HGSS-a, ispostavu HGSS-a Daruvar koji je isto tako u fazi građevinskih radova.

Nova radna mjesta

- Ponosan sam što sam našoj budućoj zamjenici župana zajedno sa svojim suradnicima pokazao projekte koji otvaraju nova radna mjesta, doprinose digitalizaciji i jačanju IT sektora, ali prije svega osiguravaju sigurnost i kvalitetu života svih građana našeg grada - rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.

Kandidatkinja za zamjenicu župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marija Jungić, oduševljena je viđenim. Čestitala je gradonačelniku Daruvara Damiru Lneničeku na osvojenom novom mandatu i na velikoj potpori koju je dobio od svojih sugrađana. Zahvalila se i na potpori svim ljudima iz Daruvara i okolice koji su dali svoj glas Marku Marušiću i njoj kao kandidatima za novo vodstvo u županiji.

Uspješno vođenje grada

- Jučer smo obišli daruvarske projekte i moram priznati da me uvijek iznova oduševe. Daruvar je godinama bio zapušten. Možda se radilo o slabijoj inicijativi lokalne vlasti, tada nije bilo ni EU projekata ni EU fondova, ali evo ova nova garnitura na čelu s Damirom Lneničekom zaista pokazuje da zna kako jedan grad treba voditi, kako se treba upravljati na zadovoljstvo svih građana. Ovi izbori su pokazali da Damir Lneniček uspješno vodi grad Daruvar. Marko Marušić i ja želimo to isto napraviti i u županiji. Smatramo da se godinama loše rukovodilo našom županijom. Imamo puno iskustva. Marko je magistar ekonomije, a ja prava. Svojim znanjem, kompetencijama i iskustvom, možemo kvalitetno i uspješno upravljati Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Ono što nas i sad razlikuje od župana na odlasku, je činjenica da smo jako otvoreni prema građanima. Želimo županiju pretvoriti u jednu platformu koja će surađivati sa svim gradovima i općinama, koja će pomagati gradovima i općinama u njihovim projektima, koja će znati kvalitetno iskoristiti EU fondove. Smatramo da naša županija nije dovoljno otvarala vrata ministarstava, nije dovoljno aplicirala na EU fondove, smatramo da se tu može napraviti jako velik iskorak. I to želimo ponuditi svojim biračima. Stoga pozivam sve građane da u nedjelju, 30. svibnja, na Dan državnosti, podrže Marka Marušića za novog župana Bjelovarsko-bilogorske županije jer sad je bitno - rekla nam je kandidatkinja za zamjenicu župana Marija Jungić.