Fotografija: Mališani engleski jezik osim u Garešnici uče i u Garešničkom Brestovcu te Hercegovcu/ Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Mališani engleski jezik osim u Garešnici uče i u Garešničkom Brestovcu te Hercegovcu/ Foto: KruGarešnica.info

Mališani u vrtićima na području Garešnice kroz igru uče engleski

Program trenutno pohađaju četiri skupine u Garešnici, Garešničkom Brestovcu i Hercegovcu. Djeca su zadovoljna i to je mi je najvažnije, kaže ravnateljica Marinela KermeciUčenje engleskog jezika od predškolske dobi iznimno je važno u današnjem svijetu. To je prepoznao i Dječji vrtić Maslačak, odnosno ravnateljica Marinela Kermeci koja je početkom listopada pokrenula novi skraćeni program, javlja KruGarešnica.info.

Situacijsko učenje

- Ovo je prvi put da je u našem vrtiću da program verificiran od strane Ministarstva i da se provodi baš u sklopu rada vrtića, odnosno kroz redovni desetosatni program. Vrsta učenja je situacijsko. Drugim riječima, djeca jednostavno kroz sebi svojstvene aktivnosti i kroz igru najbolje uče i najbolje stječu iskustva. Dakle, nema frontalnog rada, osim ako nešto bojamo za stolom ili crtamo. Ostalo sve se odvija kroz igru, kroz specifične situacije koje se događaju u njihovom životu, poput oblačenja, obuvanja, odlaska na obroke ili u toalet, zatim imenovanje boja i blagdana, ali i učenje pozdravljanja te kulturnog ponašanja”, kaže Kermeci.

Marinela Kermeci/ Foto: KruGarešnica.info
Marinela Kermeci/ Foto: KruGarešnica.info

Program trenutno pohađaju četiri skupine, a se provodi u poslijepodnevnim satima ,ponedjeljkom i srijedom u centralnom i područnom objektu Garešnički Brestovac, a utorkom i četvrtkom u područnom objektu u ulici Petra Svačića te u Hercegovcu. Mjesečna cijena je 130 kuna i roditelji snose cijenu kupnje knjige, a povratne informacije do sada su pozitivne, piše KruGaresnica.info.

Zadovoljstvo djece je najvažnije

- Djeca su zadovoljna, što je meni najvažnije. Želim da vole to što radimo, da ne osjećaju nikakav pritisak. Maksimalno ih se trudim animirati i za sada sve ide dobro, što pokazuje i činjenica da je svakim danom broj polaznika sve već, poručila je za KruGarešnica.info ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak te dodala da se radi na tome da i ostali zaposleni odgajatelji naprave taj iskorak te prošire svoje obrazovanje kako bi bili stručni, odnosno da se steknu uvjeti proširenja skupina, a samim time i poveća broj djece koji prolaze ovaj program.