Fotografija: Radionica je namijenjena djeci starijoj od 6 godina/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Radionica je namijenjena djeci starijoj od 6 godina/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Mališani će u daruvarskoj knjižnici učiti kako napraviti animirani film: "Lako je i zabavno"

"Kroz igru i zabavu naučit ćemo koristiti Stop Motion aplikaciju te na kreativan način stvoriti vlastitu priču. Požurite i prijavite se jer je broj mjesta ograničen", poručuju iz knjižnicePučka knjižnica i čitaonica Daruvar organizira ove subote, 30. rujna radionicu za djecu stariju od šest godina.

Kako kažu, kreativna radionica bit će posvećena stvaranju animiranog filma.

- Stvaranje filma u tehnici stop animacije zabavna je aktivnost u kojoj mogu uživati baš svi. Kroz igru i zabavu naučit ćemo koristiti Stop Motion aplikaciju te na kreativan način stvoriti vlastitu priču. Radionica će se održati u subotu 30. rujna 2023. s početkom u 10 sati, a namijenjena je djeci od 6 godina i starijoj. Požurite i prijavite se jer je broj mjesta ograničen, poručuju iz Knjižnice.

Sigurno korištenje tehnologije

Dodaju kako je ova radionica dio projekta Učitaj se pam@no! koji za cilj ima pametno i sigurno korištenje tehnologije i društvenih mreža koje su sastavni dio života svih nas.

Mališani vole boraviti u daruvarskoj knjižnici/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Mališani vole boraviti u daruvarskoj knjižnici/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH.

Recept za jednostavan film

- Da biste napravili jednostavan film dovoljno je imati mobitel s fotoaparatom, aplikaciju za stop animaciju i dobru ideju. Može se nešto nacrtati ili uzeti neki predmet te napraviti fotografiju. Zatim se može nešto docrtati, malo pomaknuti predmet pa fotografirati tu promjenu. Sve to ponavljati dok ne budete imali dovoljno fotografija koje će povezane u video stvoriti iluziju da se objekt kreće, otkrivaju iz Knjižnice i još jednom pozivaju mališane da im se pridruže ove subote i nauče nešto novo. Naravno, da se usput i dobro zabave.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!