Foto: OŠ Veliko Trojstvo

Učenici iz V. Trojstva i Šandrovca radili čips i štrudle od jabuka te mijesili kiflice/Foto: OŠ Veliko Trojstvo

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

MALI KULINARI Učenici iz V. Trojstva i Šandrovca radili čips i štrudle od jabuka i mijesili kiflice

Na kraju je izvedena zajednička priredba malenih i velikih matične škole u čijem programu nije nedostajalo pjesme i plesa. Naglasak je bio na riječi "zahvalnost", poručili su iz OŠ Veliko Trojstvo

VELIKO TROJSTVO - U Osnovnoj školi Veliko Trojstvo ovoga su tjedna obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka. Mališani područnog odjela Malo Trojstvo vješto su se uhvatili u koštac u kulinarskom izazovu pečenja štrudli s jabukama i time u suradnji s učiteljicama i vjeroučiteljem obilježili i Dan jabuka.

Čips od jabuka i kiflice

Dan jabuka su obilježili i mali povjesničari izrađujući zdravi čips od jabuke. Učenici produženog boravka s radošću su dodavali sastojke, potom mijesili i oblikovali svoje kiflice te zajedno sa svojom učiteljicom koja je osmislila tu avanturu, u slast degustirali.

-Na kraju tjedna naglasak je bio na riječi ZAHVALNOST i činjenici da smo vrlo često nedovoljno zahvalni na svemu što imamo i što nam je darovano. Učenici područnog odjela Šandrovac donijeli su mirisne kolače, kiflice i kruščiće koje su pekle vrijedne ruke majka i baka.

Na kraju je izvedena zajednička priredba malenih i velikih matične škole u čijem programu nije nedostajalo recitala, pjesme i plesa, kazali su nam u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo.

Blagoslov župnika

-I dok su učenici pokazali svoju zahvalnost riječima, svečani stol je krasio bilogorski kovrtanj, miomirisni kuglofi, sjajne pletenice i tradicionalne makovnjače i orehnjače, kolači raznih vrsta pa i burek, što su suradljivo i bespogovorno blagoslovili trojščanski i šandrovački župnik. Tako su zajednički rad i trud, zanimljive ideje i dječja zaigranost u ovim jesenskim danima, vladali tijekom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, poručuju iz škole.