Fotografija: Grubišnopoljci žele čišći i zeleniji okoliš/Foto: Pexel i GK Mato Lovrak
Galerija
Grubišnopoljci žele čišći i zeleniji okoliš/Foto: Pexel i GK Mato Lovrak

Maleni Grubišnopoljci danas čiste omiljeno mjesto u gradu. Svi ste pozvani da im se pridružite!

"Počistit ćemo smeće oko zgrade knjižnice i Centra za informiranje, a obojat ćemo i klupe u našem parku", kaže ravnateljica grubišnopoljske knjižnice Jelena ĆaforDanašnji Svjetski dan ekologije i zaštite okoliša grubišnopoljski mališani obilježit će radno. Najmlađi korisnici Gradske knjižnice „Mato Lovrak“, naime, u 17 sati organiziraju veliku akciju čišćenja okoliša, i to na svom omiljenom u gradu.

Puno posla

- Počistit ćemo smeće oko zgrade knjižnice i Centra za informiranje, obići obližnje igralište kako bismo vidjeli treba li se nešto očistiti i popraviti na spravama, a obojat ćemo i klupe u našem parku. Vjerujem kako ćemo pritom naučiti nešto novo, ali i odlično se zabaviti – kaže Jelena Ćafor, ravnateljica grubišnopoljske knjižnice.

U akciju se mogu uključiti svi građani/Foto:GK Mato Lovrak
U akciju se mogu uključiti svi građani/Foto:GK Mato Lovrak

Dodaje i kako je knjižnica za sve sudionike današnje akcije čišćenja osigurala pizzu i sladoled. Iako su se za akciju prijavila prvenstveno djeca koja i inače dolaze na različite aktivnosti u knjižnicu, ravnateljica Ćafor napominje kako se uključiti mogu i svi drugi, i djeca i odrasli.

Nove aktivnosti u najavi

Ovu hvalevrijednu aktivnost knjižnica provodi u sklopu projekta „Misli zeleno“ koji je već treću godinu uspješno prijavila na natječaj Ministarstva kulture i sporta. U tom razdoblju u Grubišnom Polju održan je čitav niz ekoloških aktivnosti, a brojne su još u planu.

- U nadolazećem razdoblju planiramo zanimljiva predavanja i radionice o ponovno upotrebi različitih predmeta, a za naše najmlađe smo pripremili i zabavnu radionicu sadnje jestivih grmova u parku kod knjižnice – ističe ravnateljica Ćafor.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!