Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Male maškare u Pakracu: "Pljeskom podržite tradicionalnu pokladnu povorku pakračkih mališana"

Pakrac postaje grad šarenila, pjesme i plesa, omamljen mirisima krafni i toploga čaja, i to zahvaljujući povorci u kojoj će sudjelovati djeca iz DV „Maslačak“ te učenici OŠ braća Radić PakracPAKRAC – I ove će se zime u Pakracu održati Male maškare. Kako javljaju iz Gradske uprave, tradicionalna pokladna povorka pakračkih mališana održat će se 13. veljače.

- Pakrac će na poklade, u utorak 13. veljače 2024. postati grad šarenila, pjesme i plesa, omamljen mirisima krafni i toploga čaja, odnosno grad „Malih maškara“ zahvaljujući tradicionalnoj maskiranoj povorci u kojoj će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenici Osnovne škole braća Radić.

Krafne i topli čaj

Maskirana povorka će krenuti u 9:30 sati Ulicom Matice hrvatske prema središnjem gradskom Trgu bana Josipa Jelačića i gradskoj šetnica gdje će ih dočekati Alisa iz zemlje čudesa sa svojim prijateljima. Uslijedit će zabava uz ludi maskirani ples te nezaobilazne pokladne poslastice - krafne kojima će male maškare počastiti Grad Pakrac, a topli čaj će omogućiti Gradsko društvo HCK Pakrac, kažu iz Grada.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- Maškare i povorka jesu dječja radost, ali ako ju ne podijelimo međusobno, radost baš i nije potpuna! Zato pozivamo građane da uz malo nestašluka i ludesanja naše male maškare počaste osmjesima i pljeskom i to u dolasku - Ulica Matice hrvatske (između 9:30 i 10 sati) i u povratku - gradska šetnica u Ulici Hrvatskih velikana i Bolnička ulica (između 11 i 11,30 sati), poručuju iz Grada.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!