Fotografija: Puknuće cijevi u Hebrangovoj uskoro bi moglo biti stvar prošlosti/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Puknuće cijevi u Hebrangovoj uskoro bi moglo biti stvar prošlosti/ Foto: Deni Marčinković

Magistralni vodovod Delovi - Bjelovar ide u rekonstrukciju: "Nema više pucanja cijevi"

"Veliki je ovo i strateški projekt zamjene starog magistralnog vodovoda 60-tih godina prošlog stoljeća, a iz kojeg naš grad dobiva vodu", kaže HrebakMagistralni vodovod dug 22 kilometara u Delova do Bjelovara ide u rekonstrukciju, potvrdio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- 125 milijuna kuna dolazi u Bjelovar i vodovodne cijevi više neće pucati. Upravo smo potpisali ugovor vrijedan nešto više od 16 milijuna eura za obnovu magistralnog vodovoda Delovi - Bjelovar iz kojeg naš grad dobiva pitku vodu, a gubici prijenosa vode do Bjelovara su veći od 50 posto. Veliki je ovo i strateški projekt zamjene starog magistralnog vodovoda još iz 60-tih godina prošlog stoljeća, poručio je Hrebak.

Kako kaže, realizacijom ovog projekta smanjit će se troškovi te neće biti povećanja cijene vode.

Dario Hrebak prilikom obilaska puknute cijevi u Hebrangovoj, koju će također obuhvatiti ova rekonstrukcija/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak prilikom obilaska puknute cijevi u Hebrangovoj, koju će također obuhvatiti ova rekonstrukcija/ Foto: Deni Marčinković

- Uskoro kreće priprema troškovnika za javni natječaj. Provedba uglavnom traje dva do tri mjeseca te ako ne bude žalbi projekt bi se trebao početi izvoditi na proljeće, naglasio je Hrebak.

Investicije vrijedne 1,5 milijardi kuna

Dodao je i to da će za ovaj projekt prema procjenama Grad trebati osigurati oko dva milijuna eura, što na ukupan iznos nije veliki problem.

- Mnogi nam su mi se smijali kad sam najavio da za Bjelovar najbolje tek dolazi. Naime, rekonstrukcijom vodovoda, obnovama povijesnih zgrada, izgradnjom reciklažnog centra u Dolinama, izgradnjom škole i vrtića, toplica, energetskim obnovama koje su prijavljene, u Bjelovar će u iduće četiri godine stići milijardu i pol kuna vrijednih investicija. Do sada smo povukli oko 350 milijuna kuna, a sada će to biti četiri puta više, zaključio je Hrebak. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!