Fotografija: 
Foto: Ivana Nobilo/CROPIX
Foto: Ivana Nobilo/CROPIX

LUDO VRIJEME Krpe snijega padaju u Gorskom kotaru, a krajem tjedna temperature do 26 °C

Danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Više oblaka uz pokoju kap kiše, a u planinama iznad 1200 metara pahulju snijega, očekujemo u zapadnim i središnjim krajevima unutrašnjostiU Gorskom kotaru jutros pada snijeg, prikazuju kamere HAK-a koji javlja da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše i snijega.

Ciklona se produbljuje, a središte joj se sporo premješta retrogradno (sa istoka prema zapadu) nad Biskajski zaljev. Nad naše krajeve po visini pritječe topao zrak afričkog porijekla, a u prizemlju jača greben anticiklone s istoka te će se vrijeme stabilizirati uz porast temperature zraka, glasi prognoza koju javljaju meteorolozi N1 televizije.

Nestabilna hladna zračna masa koja nam je donijela snijeg i zahlađenje premješta se nad istočni Balkan i Crno more.

Bura pa jugo

Danas će vrijeme biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Više oblaka uz pokoju kap kiše a u planinama iznad 1200 metara pahulju snijega prognoziramo u zapadnim i središnjim krajevima unutrašnjosti. Na srednjem i južnom Jadranu pretežno sunčano uz porast naoblake u drugoj polovini dana. Plitka ciklona premještat će se tijekom dana po osi Jadrana uz lokalnu grmljavinu i kratkotrajne pljuskove.

Zbog prolaza ciklone na sjevernom Jadranu kratkotrajno će zapuhati slaba do umjerena bura a na srednjem i južnom jugo i oštro. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 12 na Jadranu do 17 °C.

U nastavku tjedna više sunčanih razdoblja uz mogućnost pokojeg kratkotrajnog pljuska kiše – pravo proljetno vrijeme. Temperatura zraka u porastu tako da će za vikend ponovo dosezati vrijednosti od 22 do 26 °C, piše N1.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!