Fotografija: Dolazi novo poskupljenje duhanskih proizvoda/Foto: Unsplash
Dolazi novo poskupljenje duhanskih proizvoda/Foto: Unsplash

Loše vijesti za pušače: Stiže novo poskupljenje cigareta, četvrto ovog mjeseca

Stiže nam novo, već četvrto poskupljenje cigareta u dva mjeseca: ovaj put su podizanje cijena najavile tvrtke JT international Zagreb i Legenda promet.Tvrtke JT International Zagreb d.o.o. i Legenda promet d.o.o. prijavile su sukladno članku 89. stavcima 1. i 5. Zakona o trošarinama povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta s datumom važenja od 23. lipnja 2023. godine.

Marke cigareta za koje su izvršene prijave povećanja maloprodajnih cijena iskazane su i označene žutom bojom u tabelarnom prikazu Podaci o prijavljenim maloprodajnim cijenama cigareta važećim na dan 23. 6. 2023., koji je objavljen na internetskim stranicama Carinske uprave, grupa Trošarinsko postupanje – Maloprodajne cijene cigareta.

Tako će, primjerice, Camel comfort i klasični Winston stajati po 4,10 eura (12 eurocenti više), a Winston comfort 4 eura (15 centi više).

Marka Sobranie stajat će 4,80 eura, što je 15 eurocenti više nego danas. Marke Camel yellow i Camel blue pak poskupjet će 2 posto, a nove cijene od petka bit će im 4,20 eura (9 centi više).

Tabelarni prikaz trošarine na cigarete možete pogledati na sljedećem linku.

Ovo je već četvrto poskupljenje cigareta u lipnju. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!