Fotografija: Za odlično uščuvanu odjeću nije bilo interesa/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Za odlično uščuvanu odjeću nije bilo interesa/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Loš odaziv na akciju "Otvoreni ormar" daruvarskog Crvenog križa: "Ljude je valjda sram "

Ovom akcijom prikupljana su i sredstva za kupnju bolničkih kreveta za nemoćne osobe. Jedan košta više od 1000 eura, a skupljena su 173 euraNa žalost, odaziv Daruvarčana na plemenitu akciju Otvoreni ormar, koju je ove subote organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa, bio je poprilično malen. 

Podsjetimo, radi se o akciji u kojoj je svatko mogao doći i uzeti dječju odjeću ili igračke, a tko želi mogao je ostaviti i novčani prilog kojim bi Crveni križ financirao kupnju bolničkog kreveta za nemoćne osobe.

Potpuno uščuvana odjeća

Radi se, inače, o odjeći za djecu koja se nagomilala u skladištu Crvenog križa, a kako djeca brzo prerastaju sve, ta je odjeća u sjajnom stanju. No, Daruvarčani se, kaže nam ravnateljica Andrea Brletić, ipak nisu odazvali. 

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Tim Gradskog društva Crvenog križa Daruvar/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Tim Gradskog društva Crvenog križa Daruvar/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

- Ne znam zašto, čini se da je iz nekog razloga ljudima i dalje sramota uzimati odjeću od Crvenog križa. To je potpuno nepotrebno. Radi se o potpuno uščuvanoj odjeći, čistoj i urednoj koju su djeca naprosto prerasla. Imali smo malo veći interes za igračke, ali odjeće je otišlo vrlo malo - govori pomalo razočarano ravnateljica Brletić. 

Zapelo je i na donacijama za bolničke krevete za nemoćne osobe. Jedan košta više od tisuću eura, a prikupljena su 173 eura. 

Ističe kako će zbog toga novu akciju "Otvoreni ormar" organizirati već u svibnju, a građane podsjeća da odjeću bez problema mogu doći uzeti i svake srijede od osam sati do podneva u prostorijama Crvenog križa na ulazu u Julijev park. 

Racionalno korištenje budžeta

- Žao nam je što ljudi nisu prepoznali da im ta odjeća stvarno može pomoći i zato ih još jednom pozivam da dođu i preuzmu sve što im je potrebno - zaključuje ravnateljica Brletić. 

Ponovnim korištenjem odjeće i stvari te recikliranjem pomažemo učuvanju okoliša, smisleno i pažljivo koristimo resurse koji su nam dostupni i tako pružamo dobar primjer našoj djeci, a roditeljima pomažemo u racionalnom korištenju kućnog budžeta, poručuju organizatori.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!