Fotografija: 
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)

Lockdown vikend: "Sutra sve trgovine zatvorene, dio njih i u nedjelju"

U Bjelovaru će sutra biti zatvoreni gotovo svi trgovački lanci. Namirnice nećemo moći kupiti u Kauflandu, Sparu, Eurospinu, Plodinama, Konzumu ni KTC-u. Zatvorena će biti i vrata shopping centra Stop&ShopSutra, u subotu, 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje, zatvoreni su svi trgovački centri i dućani osim onih u sklopu autobusnih i željezničkih kolodvora te vjerskih objekata, podsjeća Danica.hr

Zbog izmjena zakona o trgovini na državni praznik ne smije raditi niti jedan dućan s mještovitom robom osim spomenutih iznimaka. Nedjelja je, pak, također neradna za većinu trgovina.

Zbog apsurda u Zakonu o trgovini ponavlja se scenarij koji se dogodio na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, koji je pao u subotu: dva dana se nije moglo u dućane, što je stvorilo mnogo problema turistima na obali.

Pripremite se za gužve

“Mislim da će se turisti i domaći snaći ovaj put, to ne bi trebalo imati efekta”, komentirao je uoči Dana pobjede Zvonimir Savić, posebni premijerov savjetnik za ekonomiju.

Kaos zbog bizarne odluke da dućani ne smiju raditi na državne praznike Vlada je za blagdan Svih svetih, 1. studenoga, pokušala spasiti jednokratnom uredbom da se tog dana ipak prigodno mogu prodavati svijeće, cvijeće, vijenčiči i druge prigodne potrepštine, podsjeća Danica.hr.

Dodajmo, u Bjelovaru će sutra biti zatvoreni gotovo svi trgovački lanci. Namirnice nećemo moći kupiti u Kauflandu, Sparu, Eurospinu, Plodinama, Konzumu ni KTC-u. Sutra će ujedno biti zatvorena i vrata shopping centra Stop&Shop. 

Stoga, opskrbite se danas na vrijeme i pripremite se za pojačane gužve na blagajnama i parkiralištima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!