Fotografija: Damir Lneniček i Vanda Cegledi sretni su nakon prvih neslužbenih rezultata jer će voditi Daruvar još četiri godine/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Damir Lneniček i Vanda Cegledi sretni su nakon prvih neslužbenih rezultata jer će voditi Daruvar još četiri godine/Foto: MojPortal.hr

Lneniček u Daruvaru dobio 60, Hrebak u Bjelovaru 70 posto, Marušić zasad ispred Bajsa

Prema nepotpunim rezultatima izbora, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vodit će se velika bitka za župana u drugom krugu izboraPrema prvim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Damir Lneniček, aktualni gradonačelnik Grada Daruvara premoćno je pobijedio u prvom krugu s nešto više od 62 posto glasova. Njegovi glavni konkurenti, Igor Jareš (SDP) dobio je 19,95 posto glasova, Tanja Herceg (neovisna kandidatkinja koju podržava Damir Bajs i koalicija od 10 političkih stranaka) 13,9 posto, a Željko Kudeljka (Domovinski pokret) nije prešao prag i osvojio je prema prvim neslužbenim rezultatima tek 2,77 posto glasova birača. 

Zahvala biračima

- Kao prvo zahvaljujem se svojoj prvoj i jedinoj zamjenici Vandi Cegledi, ovaj rezultat prihvaćam kao zahvalnost, ali i kao odgovornost i obavezu budući da sutra opet krećemo ispočetka. Ono što smo radili dosad, radili smo dobro i trebamo nastaviti tako i dalje - komentirao je pobjedu na izborima Damir Lneniček. 

Prema neslužbenim rezultatima, HDZ-ova lista za Gradsko vijeće Grada Daruvara također bi mogla imati većinu, ali treba pričekati konačne rezultate. 

Što se Gradskog vijeća tiče, koalicija HDZ, HSU i HDS osvojili su 38,59 posto glasova, Kandidacijska lista grupe birača Vladimir Bilek osvojila je 23,61 posto, SDP-ova lista 17,62 posto glasova, Damir Bajs Nezavisna lista s koalicijskim partnerima 14,74 posto glasova. 

Domovinski pokret osvojio je 3,80 posto, a HSLS samo 1,61 posto glasova.

Hrebakov trijumf

Prema informacijama koje stižu u stožer HSLS-a, Dario Hrebak više je nego uvjerljivo osvojio novi mandat. Kako nam je i sam potvrdio, radi se oko 70 posto potpore Bjelovarčana. DIP zasad kaže 68,42 posto.

- Iskreno, iznenađen sam ovih rezultatom, međutim informacije koje nam dolaze su fantastične, kratko je komentirao po svemu sudeći stari/novi gradonačelnik Bjelovara. 

Dario Hrebak premoćno je pobijedio u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak premoćno je pobijedio u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković

Da su se radi o Hrebakovoj pobjedi već u prvom krugu, potvrđuje i činjenica da mu je kandidat HDZ-a Zoran Bišćan telefonskim pozivom već čestitao na novom mandatu.

Također, prema istim informacijama lista HSLS-a za Gradsko vijeće ima 43,48 posto glasova, lista Damira Bajsa 16,95, dok je lista HDZ-a i HDS-a, prema tim informacijama, osvojila 16,06 posto glasova. Domovinski pokret 7,82 posto glasova, Centar i Demokrati 6,06 posto. SDP zasad ima 5,7 posto, Most 2,06 i DHSS 1,82 posto glasova.

Što se Županije tiče i tu je prema nepotpunim rezultatima situacija prilično izjednačena. Marko Marušić, kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije prema nepotpunim rezultatima ima 39,01 posto glasova, a aktualni župan Damir Bajs 35,30 posto glasova.

Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr
Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr

Sandra Frčo osvojila je 7,89 posto glasova, Dubravka Dragašević 7,1 posto glasova, a Ivan Beljan 7,01 posto glasova. 

Napominjemo da su ovi rezultati nepotpuni i neslužbeni.

USKORO OPŠIRNIJE....