Fotografija: Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i šefica Razvojne agencije Danica Cetin Pajer na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i šefica Razvojne agencije Danica Cetin Pajer na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem/Foto: Grad Daruvar

Lneniček s Aladrovićem: "Vodimo daruvarske projekte vrijedne 30 milijuna kn i spremamo nove"

"Razgovarali smo o projektu Zaželi, brojnim projektima umirovljenika, branitelja i Ždralica koji se nastavljaju provoditi jer su se pokazali jako dobrima", kaže Damir LneničekGradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček i ravnateljica Razvojne Agencije Daruvar, Danica Cetin Pajer održali su jučer radni sastanak u uredu ministra Josipa Aladrovića u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj radnog sastanka bio je proći projekte iz Europskog socijalnog fonda koji se trenutno odvijaju na području Daruvara u vrijednosti 30 milijuna kuna.

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, ravnateljica Razvojne Agencije Daruvar Danica Cetin Pajer i ministar Josip Aladrović sa ravnateljem Uprave za upravljanje operativnim programima EU Vickom Mardešićem, državnim tajnikom Draganom Jelićem i glavnim savjetnikom Lukom Čirkom/Foto: Grad Daruvar
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, ravnateljica Razvojne Agencije Daruvar Danica Cetin Pajer i ministar Josip Aladrović sa ravnateljem Uprave za upravljanje operativnim programima EU Vickom Mardešićem, državnim tajnikom Draganom Jelićem i glavnim savjetnikom Lukom Čirkom/Foto: Grad Daruvar

Osim njih, na sastanku su bili prisutni i ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima EU Vicko Mardešić, državni tajnik Dragan Jelić i glavni savjetnik Luka Čirko.

- Riječ je o projektima Otvorimo vrata zdravlja čiji je nositelj Centar za edukaciju i savjetovanje Krugovi, Revitalizacija društveno-kulturnog centra, Zaželi dostojanstven život u Daruvaru, Iskoristi svaki dan – živi život aktivan projekt Matice umirovljenika, Mirovina nije za mirovanje projekt HVIDR-e Daruvar, Poboljšanje kvalitete života branitelja sa nositeljem HVIDR-a Daruvar i Ždralice pokreću koji se nastavljaju provoditi jer su se pokazali jako dobrima. Projekt Zaželi planiramo produžiti da se odvija na više godina. Pokazao se jako uspješnim i želimo ga nastaviti provoditi i dalje, ali da žene kroz projekt budu zaposlene na puno duži period od trenutnog - kazao je gradonačelnik Damir Lneniček.

Projekti u planu

Osim toga, na radnom sastanku uvidjeli su što ih čeka za buduće projekte Europskog socijalnog fonda plus u novom proračunskom razdoblju EU od 2021. do 2027. godine.

- Planirani projekti se razrađuju, a sastanak je održan da budemo spremni s početnim informacijama i da se pripremimo za buduće projekte - rekao nam je Damir Lneniček.

Konstruktivan sastanak

Ravnateljici Razvojne agencije Daruvar, Danici Cetin Pajer bilo je iznimno zadovoljstvo prisustvovati na jučerašnjem radnom sastanku koji je kako kaže bio vrlo konstruktivan.

- Drago mi je što je ministar sa svojim timom prepoznao i naglasio da je Grad Daruvar veliki korisnik Europskog socijalnog fonda što je na neki način i pohvala našem radu u Razvojnoj agenciji Daruvar - dodala je Danica Cetin Pajer.